Declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă poliție poate fi completată online

Laurențiu Emanuel
28.03.2020
Declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă poliție poate fi completată online

Declarațiarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă care trebuie prezentată poliției la ieșirea din casă poate fi acum completată și online. Modelul de completare al declarației a fost făcut și de noi pentru a vă ajuta să treceți corect înformațiile, altfel veți fi amendați.

Declarație pe proprie răspundere COVID-19 – pentru poliție online

Declarația pe proprie răspundere ce trebuie completată pentru a fi prezentată poliției la ieșirea din casă, poate fi acum completată și online. Autoritățile a creat două declarații. Cea pe proprie răspundere și adeverința de la angajator.

Astfel se simplifică și mai mult modul de completare a declarației pentru poliție în criza de coronavirus.

Cum se completează declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă online?

Declaratia pe proprie raspundere pentru iesirea din casa poate fi completata si online
Declaratia pe proprie raspundere pentru iesirea din casa poate fi completata si online

Serviciul de telecomunicații speciale, a creat platforma formular.sts.ro. Unde poti completa noua declarație pe proprie răspundere, datele trebuie să fie corecte, iar motivul ieșirii din casă să fie cel real.

Ulterior, dupa completarea declarației se genereaza documentul pe care-l puteți tipări sau salva în telefon sub forma de document sau fotografie pe care o veți arăta poliție atunci când acestia o vor cere.

Conform prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Ordonanţa militară nr. 3/2020 prevede în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuinţa.

Pentru justificarea acestor situații este necesară prezentarea unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adevenințe din partea angajatorului. În acest sens, platforma formular.sts.ro este pusă la dispoziția populaţiei în vederea completării online a documentelor justificative prevăzute de art. 4 din Ordonanta militara nr. 3/2020. Ulterior generării, documenentul se tipărește și se semnează. Utilizați această platformă doar dacă este absolut necesar să părăsiți locuinţa.

Adeverință angajator pentru poliție online

Adeverinta de la angajator pentru angajatii care merg la munca poate fi completata acum si online
Adeverinta de la angajator pentru angajatii care merg la munca poate fi completata acum si online

Adeverințele ce trebuie eliberate de angajator pentru angajații care merg la serviciu pot completa tot pe site-ul STS adeverinta și se procedează în același caz ca la declarația pe propria răspundere, doar că se trece perioada de valabilitate a acesteia.

Răspunsuri la întrebările voastre cu privire de declarația pe proprie răspunderere și adeverința de la angajator?

Am selectat o parte  din întrebările pe care ni le-ați adresat în articolul referitor la declarația pe proprie răspundere sau pe pagina de Facebook, și vă răspundem aici la cele mai importante întrebări.

Întrebare: Trebuie să completez declarația de fiecare dată când ies din casă?

Nu, doar doar dacă destinația sau scopul ieșirii din casă nu se schimbă. Dacă vă deplasați din alt motiv decât cel bifat în declarație, atunci trebuie completată alta.

Întrebare: Poti ieși din casă cu ajutorul declarației și să merg în alt oraș?

Legea prevede că puteți părăsi orașul în care locuiți numai în cazuri de maximă necesitate. Acestea pot fi: aprovizionarea parinților, bunicilor sau persoane învârstă.  O problemă cu mar fi verificarea unei alte propietăți pe care o aveți în alt oraș. Sau vă puteți deplasa în alt oraș în scop agricol. Dar trebuie să completați clar acest lucru pe declarație și să nu mințiți. Poliția verfică declarațiile prin sistemul de Evidență  al Populației și află dacă aveți rude în zonele în care declarați că mergeți sau dacă dețineți un teren agriol.

Întrebare: Trebuie să completez declarația COVID-19 dacă ies afară cu animalul de companie?

Nu, animalele de companie pot fi plimbate maxim 30 de minute doar doar în raza locului în care locuiți, indiferent de adresa din buletin.

Întrebare: Trebuie să completez declarația pentru ieșire din casă dacă merg la magazin?

Nu, daca magazinul este foarte aproape. Da, dacă magazinul este la o distanță mai mare de 1km și mergeți pentru o aprivionare mai mare.

Întrebare: Am nevoie de adeverință de la angajator dacă sunt în somaj tehnic?

NU, pentru că nu vă deplasați spre locul de muncă, aici aveți nevoie de declarația pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă.

Întrebare: Trebuie să tipăresc declarația pe proprie răspundere?

Nu, o poți salva electronic în telefon in format word, pdf sau poză. Dacă nu ai posibilitatea să o completezi pe site-ul STS o poți scriede mână, dar ai grijă să respecți toate cerințele din declarație.

Dacă aveți și alte întrebări, vă rugăm să le adresați în secțiunea de comentarii și vă vom răspunde fiecăruia.

Comentarii
 • Georgeta spune:

  Buna ziua,

  Daca vreau sa ma deplasez la locuinta de vacanta, proprietate din alta localitate ce rubrica din Declaratie (pct 1-6) pot sa completez.

 • Marin Florin spune:

  Pe noua declarație mai trebuie trecut intervalul orar in care mă deplasez ?

 • Ramona spune:

  Bună ziua! Dacă am doi căței în Ilfov și eu stau în București, ce rublica trebuie sa bifez, ținând cont ca sunt în câmp și nu are cine sa le dea de mâncare?

 • Simo Levente spune:

  La ce tot schimbați declaratia asta în fiecare zi tot alta,care este idiotul ala care vine cu atâtea idei săl iau in p….si să ma c…c pe ideile lui

 • Nemteanu Dan spune:

  Daca trebuie sa ma deplasez la alta locuinta, nelocuita, proprietate din aceiasi localitate, la solicitarea urgenta a Distrigaz pt o reparatie la instalatia de gaze (inlocuire teava gaze) si am varsta de 68 ani, ce rubrica din Declaratie (pct 1-6) pot sa completez.

 • moldovan simona spune:

  Buna ziua! Pentru a duce masina in service pentru inlocuirea rotilor de iarna cu cele de vara ce trebuie bifat in declaratie?Multumesc!

 • ROSU MARIUS spune:

  Daca TATAL MEU IN VARSTA DE 70ANI ESTE ADMINISTRATOR LA MAGAZINUL DE LEGUME FRUCTE SI A FOST PRINS DE POLITIE LA ORA 00.10MIN IN FATA MAGAZINULUI LUI SI SANCTIONAT CU AMENDA CE POATE SA FACA DACA AVEA DECLARATIA SI BULETINUL ACASA ADICA LA MAI PUTIN DE 300M

 • Șușnea ionuț spune:

  Bună ziua.
  Ce vreau să vă spun în data de 29.03.2020 am ieșit din casă până la magazinul din apropiere distanță fiind de 260 metri.
  Adeverința find în totalitate completată cu semnătură cu tot, doar singurul lucru este că uitasem să pun data pe declarație.
  Doresc să știu dacă pentru acest lucru este posibil să mi se dea amendă de 500 lei. Specific că am arătat și buletinul pentru a confirma datele din declarație cu cele din buletin dar domni polițiști miau dat amendă 500 lei doar pentru simplu fapt că am uitat să pun data din ziua respectivă cu toate că aveam declarația completată și semnată. Vă mulțumesc frumos și voi aștepta răspunsul dumneavoastră.

 • Velescu Claudiu Florin spune:

  Buna ziua. Daca locuiesc la o alta adresa decat cea din actul de identitate (ex: locuiesc in casa bunicilor de 20 de ani) care adresa trebuie sa o mentioneze angajatorul in adeverinta, cea la care locuiesc de fapt s-au cea de pe actul de identitate? Nu am gasit un raspuns pana acum.Multumesc.

 • Cotelia marian spune:

  Pot sa imi duc sotia la serviciu pentru a nu circula cu transportul in comun?

 • Cristina spune:

  Pot scoate copiii la aer în fața blocului, evitând contactul cu alte persoane, vecini, 1/2 ora? Trebuie făcut declarația?

 • Moloaga CArmen spune:

  Bună ziua. Ca sa vina soțul meu sa ma ia de la serviciu seara la ora 21:00 cu masina personala ( având si o colega cu mine ) neavând la ora respectivă cu ce sa ma deplasez către casa si ca sa nu intru in contact cu alte persoane străine , ce trebuie sa bifeze soțul pe declaratia pe propria raspundere ( nu este specificat acest lucru pe declaratie) Multumesc

 • Arti spune:

  Bună ziua! Eu nu am permis de conducere, iar locul meu de muncă este în altă localitate decât cea în care locuiesc. Ce trebuie soțul sau fiul meu să bifeze/completeze în declarația pe propria răspundere ca să mă poate duce la locul de muncă, eu neavând altă posibilitate de transport?

 • Mihaela leah spune:

  Buna ziua! Sunt din Alba Iulia si din luna octombrie m-am mutat în Timisoara pe chirie si sunt la facultate si lucrez part-time . Am avut concediu două săptămâni si am venit in Alba înainte de această stare de urgență. Acum trebuie să mă întorc în Timisoara la serviciu si pot sa ma întorc doar cu prietenul meu pentru ca eu nu am permis si autobuzele numai circula si o sa lucrez o săptămână si dupa asi vrea sa ma întorc în Alba Iulia unde am domiciliu sa sa stau aici 3 săptămâni până trece starea de urgență. Intrebarea mea este pot sa merg si prietenul meu poate sa ma însoțească fara sa luam amenda si ma pot intoarce dupa 7 zile inapoi la domiciliu in Alba Iulia ?

 • Oana Dumitrascu spune:

  Buna ziua!Pt aprovizionarea persoanelor aflate in autoizolare, bifez casuta 4 in declaratia pe propria raspundere? Multumesc frumos!

 • Alexandra spune:

  Pentru a scoate copiii in fata blocului pentru maxim 20 min/zi trebuie să semnez declarația?

 • Daniela spune:

  Buna ziua pe data de 3 aprilie va trebui sa-mi duc medicalele la munca deoarece eu sunt in concediu maternal cum pot face? Sunt din petrosani si firma este la hateg iar sediul mare la deva.
  Pe 10 trebuie sa merg sa-mi complectez niste acte pentru am putea lua actele sa-mi depun dosarul de indemnizatie pentru crestere a copilului care dintre acele puncte de pe declaratie trebuie sa bifez?
  Cui pot cere mai multe informati?

 • Apetrei Daniel spune:

  Buna ziua,
  Saptamana viitoare baiatul meu si prietena lui se intorc in Romania din Anglia ( Birmingham) cu avionul,noaptea ,prin aeroportul Henri Coanda Bucuresti . Obligatoriu se vor izola la domiciliu 14 zile ,in Craiova. Va trebui sa le asigur transportul pe ruta Bucuresti -Craiova ,in acest scop voi folosi 2 autoturisme ( unul condus de mine,altul de un nepot ),unul din ele va fi pus la dispozitia lor in parcare aeroport Otopeni Bucuresti,pentru intoarcere la Craiova,fara a intra in contact direct cu ei . Dispun de o a doua locuinta in judetul Gorj,nu voi sta impreuna cu baiatul meu in perioada de izolare. Cum trebuie completata declaratia pe proprie raspundere in aceasta situatie,pentru mine si separat pentru nepotul meu pentru deplasarea catre Bucuresti si retur Craiova fara a risca amenda din partea politiei avand in vedere cele 10 exceptii prevazute in ordonanta militara nr 3 /24.03.2020 ? Cum trebuie declarata declaratia pe proprie raspundere pentru baiatul meu si prietena care se deplaseaza din aeroport Bucuresti catre Craiova si urmeaza sa intre in autoizolare la domiciliu ? Va multumesc .

 • Riciu Iuliana spune:

  Buna ziua ! Eu stau de ceva timp in comuna Berca , comuna Buzau. Am venit in vizita la mama intr un weekend si s a ivit ca fratele meu sa ajunga mai devreme din afara , nu a venit dintr o zona de foc si eu trebuia sa plec acasa la Buzau, insa nu am mai plecat , am ales sa ma autoizolez cu ei ca sa nu existe probleme si dupa sa pot pleca acasa. Am sunat si la dsp si mi au zis ca pot pleca, fara alte deplasari desigur, am atat in izolare de aceea nu am putut pleca mai devreme . Insa cum as putea proceda sa plec acasa , pentru ca sa fiu pregatita , ca nu stiu cand o sa ma cheme si la munca ?

 • Filip Nela spune:

  Bună ziua! Mă pot deplasa, împreună cu soțul meu, cu autoturismul personal într-o altă localitate, din județul vecin, unde am în proprietate o casă cu curte? Menționez că locuiesc la bloc și aș prefera izolarea la curte. Vă mulțumesc!

 • Dana giurgiu spune:

  Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi duc sotul cu masina la serviciu intrucat lucreaza in ture de cate 5-6 zile si nu avem decat o singura masina iar mersul cu autobuzul este exclus deoarece riscul de a contacta virusul este destul de mare .

 • CAtalin spune:

  Bună ziua. Pot să folosesc declarația pe proprie răspundere pentru a ma deplasa cu masina si a conduce soția la locul de munca?( ea are adeverinta de la angajator). Dacă da, ce motiv să bifez? Mentionez ca eu ma deplaseze în interes personal cu masina pentru că ea să nu meargă cu mijloacele de transport in comun si să ia contact cu alte persoane( ea nu are carnet) Vă mulțumesc!

 • Mocean Dănuț spune:

  Locuiesc la sat,pensia mi-o scot pe card, în localitatea mea nu este bancomat.Trebuie să mă duc la 10 km distanță ca să mi-o scot pensia.Sunt unele alimente care nu le găsesc în localitatea mea și tot așa trebuie să mă deplasez ca în cazul pensiei,pot să mă duc?

 • CARSTEA ION spune:

  DACA AM MAI MULTE MOTIVE DIN PRIMELE 6, POT SA BIFEZ DOUA MOTIVE DIN PRIMELE SASE PE ACEEASI DECLARATIE INTRUCAT MA INCADREZ LA AMANDOUA?.
  MULTUMESC,
  ION CARSTEA

 • Catalin spune:

  Buna seara, am fost dat in somaj prin restrangerea activitatii, trebuie sa ajung in botosani, eu lucrand in sibiu. Cum trebuie procedat? Multumesc

 • faur nistor spune:

  buna ziua eu am o casa in alt judet la tara as dori sa -mi spuneti daca pot sa ma duc pentru muncile agricole si daca pot sa ma deplasez inpreuna cu nasul meu cu masina lui personala multumesc

 • Cetatean spune:

  De unde aveți informații care fac declarația nenecesară in funcție de distanta la care este alimentara si numarul de minute petrecut cu animalele de companie?

 • Niga Carmen spune:

  Sunt medic , sub 65 ani , locuiesc in București și lucrez in mediul rural . Soțul are peste 65 ani . Cum tr procedat la plecarea spre domiciliu , de la locul de munca

 • Duca diana spune:

  Dacă trebuie sa merg după Sotul la servici sau să-l aduc acasă,nefiind la acele ore mijloc de transport la care bifez?

 • Gonciari spune:

  Sint pensionar si am programare la service in data de 30.03.2020 la ora 8.Daca complectez declaratia pe propria raspundere pot sa merg?

 • Olteanu Radu spune:

  Pot ieși din casă pentru a duce soția la muncă cu autoturismul personal?

 • Firică mariana spune:

  Mă pot deplasa cu soțul intr un alt oras la părinți pentru a I aproviziona cu alimente și medicamente?Vizita va fi pe parcursul unei singure zile .

 • bADULESCU eLENA spune:

  Buna ziua! Eu am o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat cum sa prodedez?? Ordonanta militara nr.3 a prinso pe sora mea la Bucuresti ea fiind din Dorohoi jud.Botosani,s fost internata si operata la genunchi(proteza) la Spitalul de ortopedie Foisor.acum este bine si nu stim cum am putea sa o ducem acasa.Mentionez ca sora mea are 75 ani,avem posibilitatea sa o ducem cu masina in deplina siguranta dar nu stim unde sa ne adresam pentru a primi o aprobareintrucat noi consideram ca este o urgenta Va multumesc!

  • Da, puteti sa o duceți acasa, iar pe declarație scrieți cu pixul motivul exact ca aici. De exemplu: „Scopul deplasării este transportul surorii mele operată în București la domiciliu, în urma vindecării ei. Mentionez ca aceasta nu a intrat in contrat cu persoane infectate COVID-19”

 • Florin spune:

  Declarația prezentata in format word sau pdf poliției nu trebuie să aibă semnătura? Si daca da cum pot pune semnătura online

 • noni spune:

  pe declaratia trecuta se putea si semna tot online,pe carantina.me.. aici nu se poate,e vreo problema?????? e absolut obligatorie semnatura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *