Connect with us
Declarație pe propria răspundere. Ce modificări au fost făcute

Știri

Declarație pe propria răspundere. Ce modificări au fost făcute

După ridicarea stării de urgență de la 15 mai, vor apărea numeroase schimbări în rândul măsurilor adoptate de autorități în vederea reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus. Dacă unele dintre restricții vor fi ridicate și relaxate, de declarație pe propria răspundere va fi nevoie în continuare. Aceasta va fi supusă unor modificări, una dintre ele fiind deja efectuată.

Declarație pe propria răspundere. Ce modificări au fost făcute

Noul model de declarație pe propria răspundere a fost actualizat, în conformitate cu ordonanța militară nr. 10 din 27.04.2020.. Modificările aduse îi vizează pe cei cu vârste de peste 65 de ani. Astfel, este este modificată doar nota de la final, unde se face referire la noile intervale orare de deplasare pentru vârstnici și condițiile în care ei trebuie să completeze anumite câmpuri din declarație.

 ”Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 07.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5.”

Declarația pe propria răspundere modificată

Declarația pe propria răspundere modificată

Declarația pe propria răspundere, obligatorie

Declarația pe propria răspundere va fi o condiție obligatorie pentru părăsirea localității și după 15 mai. În interiorul acesteia, deplasarea va fi liberă, fără a menționa locul exact. Însă, și acest document ar putea fi supus unor modificări, în ideea simplificării acestuia.

Unele rubrici ar putea dispărea după impunerea stării de alertă. La fel și cea pentru ieșirea din casă pentru cumpărături sau plimbarea animalelor de companie. Deocamdată, această decizie este discutată și eventualele actualizări vor fi comunicate la momentul oportun. Oamenii vor trebui să țină cont că libertatea în ceea ce privește activitățile fizice trebuie tratată cu răspundere, fără a se profita de acest fapt.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce. Deci, la plecare în afara orașului, se va completa o declarație. Probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență.Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor. Dar, dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea.”, a transmis Marcel Vela.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top