Connect with us
Descoperire interesantă într-o pădure din Bihor. Au fost anunțate de urgență autoritățile

Știri

Descoperire interesantă într-o pădure din Bihor. Au fost anunțate de urgență autoritățile

Un bărbat din județul Bihor care se ocupă de tot felul de cercetări, a avut parte de o surpriză extrem de interesantă, dar și periculoasă. Vânătorul de comori a făcut o descoperire uluitoare cu ajutorul detectorului de metale într-o pădure din comuna Paleu. Când aparatul a început să piuie, s-a apucat de săpat pentru a afla exact ce se află sub pământ.

Ce a descoperit bărbatul sub pământ

Un vânător de comori din județul Bihor a avut parte de o descoperire periculoasă în după-amiaza de marți, 23 februarie. Acesta căuta chestii interesante prin pădure, când aparatul a început să dea semnale că ar fi dat peste un obiect sub pământ.

Bărbatul a devenit foarte curios când aparatul a început să piuie și imediat s-a apucat de săpat. Când a văzut ce se află acolo, a rămas înmărmurit: sub pământ era o grenadă ofensivă funcţională şi 40 de cartuşe.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar autoritățile au intervenit de urgență pentru a vedea despre ce este vorba, fiind obiecte periculoase. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis printr-un comunicat de presă că muniția descoperită în pământ este foarte veche, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial.

 „Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată”, se arată în comunicatul ISU.

Ce facem când găsim astfel de obiecte

Autoritățile au expicat că astfel de obiecte sunt extrem de periculoase și populația trebuie să fie informată în aceste situațiii.

Pompierii militari bihoreni le reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă și le avertizează pe cele care execută diferite activităţi şi depistează muniţii că trebuie să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunțe de urgență autoritățile și să le ceară ajutorul, pentru că ele știu ce să facă în astfel de situații.

Nu este prima dată când se fac astfel de descoperiri. În urmă cu aproape 3 săptămâni,  49 de grenade ofensive, provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial, au fost descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa. Persoana care le-a descoperit a fost foarte responsabilă și a anunțat imediat autoritățile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top