Anchetatorii au făcut o descoperire macabră în timpul percheziției din această dimineață, la medicul Gheorghe Burnei, în cabinet.
În frigiderul din cabinetul doctorului au fost găsite mai multe oase și ligamente umane. De asemenea, a mai fost găsit și țesut uman. Toate acestea au fost depozitate în condiții improprii în frigiderul de uz casnic.
„În data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri – DGPMB, efectuează cinci percheziţii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Ei mai arată că dosarul medicului Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie.
„Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ, şi vizează la momentul actual săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016”, spun procurorii.
Medicul Gheorghe Burnei a făcut și primele declarații despre situația în care se află.
”Este vorba de un material biocompatibil, care a fost autorizat de Ministerul Sănătăţii de la acea vreme. (…) Acest material a fost folosit pentru coloana vertebrală. Știu de la doctori că este un material autorizat, l-am folosit şi noi, la zeci de intervenţii. Au rezultate foarte bune, iar cei care au făcut aceste afirmaţii sunt răuvoitori. Acest copil dacă nu ar fi fost operat ar fi avut o situaţie mult mai grea decât este acum”, a declarat chirurgul Gheorghe Burnei pentru Antena 3.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei.
„Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate.
Citește și: Celebrul medic Gheorghe Burnei este audiat pentru experimente neautorizate pe copii
Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă (sâmbătă, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor – instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.