Connect with us
Klaus Iohannis retrage decorația Spitalului din Suceava

Știri

UPDATE Dezastru la Suceava, 13 români morți de coronavirus în mai multe secții din Spitalul de la Suceava

UPDATE Moldovan,despre cei 13 morți de la Suceava:Au decedat în ultimele zile, dar nu erau rezultate

Secretarul de stat în Ministerul Sănății, Horațiu Moldovan, a declarat, luni seara, despre cele 13 persoane decedate, raportate în același timp, de la Spitalul din Suceava, că este vorba despre pacienți testați ale căror rezultate nu existau până acum.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan explică faptul că decesele au avut loc în ultimele zile, iar acum au venit rezultatele.

„Este vorba de rezultatele testelor la pacienți care au decedat în ultimele zile, nu este vorba de 13 decese care s-au petrecut astăzi. Este vorba de decese care s-au petrecut în ultimele zile, care au fost testate, dar nu au avut rezultate și au venit, cumva, din urmă. Acesta este motivul pentru care apare, brusc, o cifră mai mare care impresionează”, a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, la antena 3.

Moldovan a explicat că a fost nevoie de atât de mult timp deoarece numărul testărilor la spitalul focar de la Suceava a fost foarte mare.

„Numărul de testări în focarul epidemiologic de la Suceava este foarte mare și acolo a fost un accident epidemiologic. Nu au reușit să producă rezultate mai repede. Au testat foarte mult în acest spital”, a mai spus Moldovan.

Secretarul de stat a mai spus că, pe lângă cele 181 de cadre medicale infectate la Spitalul din Suceava, mai sunt și aproximativ 60 de pacienți, care au rămas internați și primesc îngrijire medicală.

Întrebat dacă între cei 13 morți sunt și cadre medicale, Moldovan a spus că nu are această informație la acest moment.

Horațiu Moldovan a precizat că în prezent situația este sub control la Spitalul din Suceava.

13 români morți de coronavirus în mai multe secții din Spitalul de la Suceava

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate la Spitalul Județean Suceava, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, toate cele 13 persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Cei morți au fost internați în mai multe secții, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

„Decesele au fost înregistrate în perioada 22 – 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020”, potrivit GCS.

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului ajunge la 65.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top