Connect with us
maleon

Știri

Dezvăluiri din intimitatea soților Maleon. Ce se întâmplase în urmă cu câțiva ani în viața directorului Bibliotecii Universitare din Iași

Misterul morții soților Maleon se adâncește. Bogdan și Anda și-au pus capăt zilelor de Crăciun, însă motivul pentru care s-au sinucis nu este nici acum clar.

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al celor doi, a vorbit despre problemele care l-au marcat pe fostul director al Bibliotecii Centrale Universitare din Iași.

„Îl cunosc pe Bogdan din 1999 și m-a onorat ani la rând cu prietenia lui.

Vreme de 15 ani am fost foarte apropiați și aș putea spune că l-am cunoscut bine.

În ultimii trei ani, confruntați fiecare cu problemele inerente ale vieții, ne vedeam mai rar, dar aș spune că prietenia noastră rămăsese aceeași, bazată pe încredere și sinceritate. Bogdan era un intelectual autentic, un om cu principii solide și un ambițios.

Coerenta și eficienta erau trăsăturile activităților sale, la Universitate sau în administrarea treburilor personale. În privința vieții de familie păstra discreția, chiar și față de cei apropiați.

Și-a petrecut părinții pe ultimul dum în 2012 sau 2013, dacă nu mă înșel, cu multă demnitate, dar pierderea lor, oameni destul de în vârstă, l-a marcat mai mult decât a lăsat să se vadă.

Totuși, nu era în niciun caz un depresiv sau un melancolic, ci, dimpotrivă, un îndârjit luptător. Un foarte bun strateg în descâlcirea complicatelor ițe ale vieții. De aceea, nu înțeleg sfârșitul lui tragic, incredibil, în care nu reușesc să deslușesc amprente ale personalității lui, așa cum o cunoșteam eu.

Dumnezeu să îți hărăzească un loc cu multă lumină, prieten drag!”, a povestit conf. univ. dr. Cristian Ploscaru, prieten cu Bogdan Petru Maleon, într-un interviu acordat celor de la bzi.ro.

De asemenea, în urmă cu câțiva ani, Anda Maleon a suferit o pierdere de sarcină, dar apropiații acesteia spun că acest lucru nu ar fi putut să o împingă la sinucidere.

Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, și soția sa, Anda, și-au pus capăt zilelor de Crăciun, fiind găsiți fără viață în mansarda casei lor.

Surse din anchetă au stabilit că cei doi consumaseră alcool înainte de a se sinucide. De asemenea, se pare că trupul neînsufleţit al Andei Maleon era aşezat pe jos, iar cureaua cu care se spânzurase era pusă lângă cadavru.

Totodată, trupului lui Bogdan Maleon era într-un ștreang făcut tot dintr-o curea de pantaloni, agățată de o grindă din lemn. El purta o pereche de blugi și o cămașă, iar ea avea blugi și un tricou.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin că directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan-Petru Maleon, şi soţia sa, Anda Elena Maleon, s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de câteva ore.

“Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane.

Lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor, astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore.

Citește și: Detalii cutremurătoare în cazul morții soților Maleon. Ce purtau cei doi când au fost găsiți

1 Comment

1 Comment

  1. LUCIA TATOIU

    2017-12-31T14:16:36+02:00 at 14:16

    era un nebun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top