Connect with us
Dinu Pescariu s-a prezentat in calitate de martor la DIICOT, pentru a da declaratii in dosarul Black Cube, care vizeaza acte de spionaj.

Știri

Dinu Pescariu, audiat la DIICOT in dosarul Black Cube

Dinu Pescariu s-a prezentat in calitate de martor la DIICOT pentru a da declaratii in cazul Black Cube. In acest dosar, doi angajati israelieni ai firmei Black Cube, Weiner Ron si Geclowicz David, sunt acuzati ca au incercat sa o spioneze pe Laura Codruta Kovesi.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax ca Dinu Pescariu se afla si el pe lista israelienilor privind persoanele care ar fi urmat sa fie monitorizate.

De asemenea, mai multe audieri au fost facute in acest caz si in Israel, prin comisie rogatorie.

Citeste si: Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Citeste si: Laura Codruta Kovesi, spionata! Cine sunt cei patru spioni

Cei doi angajati Black Cube se afla in arest la domiciliu, dupa ce au petrecut mai multe luni in arest preventiv. Procurorii DIICOT ii acuza pe israelieni de desavarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Conform unor surse judiciare, Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru activitatea de spionaj. De asemenea, cei doi israelieni au primit o lista cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit sa le urmareasca, printre care se afla si sefa DNA Laura Codruta Kovesi, precum si alte persoane apropiate acesteia.

In acelasi dosar este vizata si o a treia persoane, Yossi Barkshtein.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top