Connect with us
Directorul Filarmonicii Oltenia, mesaj șocant: "Mamele care au ieșit cu copii la protest ar merita un glonț în cap"

Știri

Directorul Filarmonicii Oltenia, mesaj șocant: „Mamele care au ieșit cu copii la protest ar merita un glonț în cap”

Mesaj șocant pe Facebook al directorului Filarmonicii Oltenia. Gabriel Zamfir, fost preot, a afirmat că „așa zisele mame” care și-au dus copiii la protest ar merita „măcar un glonț în cap”.

Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise ‘mame’ care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație. Dar deh nu avem aceeași definiție pentru ‘democrație’”, a scris acesta pe Facebook.

De asemenea, de notat faptul că acesta a susținut că „se știa” că mitingul diasporei va fi unul violent.

Postarea revoltătoare a fost semnalată de deputatul USR de Dolj Adrian Claudiu Prisnel, care i-a cerut acestuia demisia de onoare.

„Un limbaj de o violență șocantă, mai ales că vine din partea unui fost preot. Încă un profitor al puterii PSD-ALDE, care face jocul murdar al stăpânilor sai. (…) O astfel de atitudine este de neacceptat!

Îi cer directorului Gabriel Zamfir să prezinte urgent scuze publice, precum și demisia de onoare. O instituție de cultura precum Filarmonica Oltenia nu poate fi reprezentată de un asemenea om cu mentalitate de brută”, a scris Prisnel pe pagina sa de Facebook.

Este legal să aduci copiii la proteste?

Încă de la protestele din februarie 2017, contra celebrei Ordonanțe 13, au apărut dezbateri cu privire la aducerea copiilor la proteste,

Conform Convenției Drepturilor Copilului a ONU, „orice copil are dreptul la libertatea de a gândi, de a avea o religie, de a participa la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi”.

De asemenea, „autoritățile publice au obligația și contribuie la asigurarea condițiilor pentru participarea liberă a tinerilor la viața politică, socială, economică, culturală și sportivă a țării”, potrivit Articolului 49 din Constituția României.

Constituția mai prevede că „exploatarea minorilor, folosirea lor în activităţi care le-ar dăuna sănătăţii, moralităţii sau care le-ar pune în primejdie viaţa ori dezvoltarea normală sunt interzise”.

Citește și: Ce spune ghidul de intervenție al MAI despre modul în care trebuie să acționeze jandarmii

1 Comment

1 Comment

  1. Emil MOLDOVAN

    2018-08-13T17:02:22+03:00 at 17:02

    Acest dancila-dobitoc mu.e-pesdist ar trebuii sa-si vada de mica lui lume – Nu a inteles nimika din viata lui patetica daramite din ce se intampla in viata reala.
    Mamele au iesit din disperare – ma boule de CAP – pentru un viitor decent al copiilor – NU au iesit in strada sa se expuna la furia declansata de drak-nea prin slujile – si care vor da odata si odata socotea in viata asta !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top