Connect with us
Directorul INFP, anunţ îngrijorător despre CUTREMUR

Știri

Directorul INFP, anunţ îngrijorător despre CUTREMUR

Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a transmis un mesaj îngrijorător în cadrul forumului pe tema riscurilor catastrofale.

Potrivit lui directorului INFP, companiile care furnizează gaze naturale în clădiri își pot instala un sistem însă niciun reprezentant al acestora nu a venit la Institutul pentru Fizica Pământului (INFP) pentru un asemenea demers, în condițiile în care, la cutremurul din 1977, peste 60% dintre victime au murit din cauza exploziilor și a efectelor secundare.

Declaraţia a fost făcută azi de Constantin Ionescu la un forum pe tema riscurilor catastrofale

„Companiile care furnizează gazul în clădiri pot să își instaleze un sistem, dar nu a venit niciun reprezentant al acestor companii să încerce să protejeze populația la cutremur pentru explozii de gaz. La cutremurul din ’77, peste 60% dintre victime au decedat din cauza exploziilor și efectelor secundare”, a spus Ionescu, potrivit agrepres.ro.

El a precizat că INFP oferă obligatoriu servicii pentru monitorizarea barajelor, dar Hidroelectrica și Apele Române nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile.

„Noi oferim servicii pentru monitorizarea barajelor în România. Nu știu numărul exact al barajelor pentru că nu este domeniul Institutului, dar noi asigurăm monitorizarea câtorva baraje. În acest moment este obligatorie această activitate, dar Hidroelectrica și Apele Române chiar nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile. Câteva baraje au instalate asemenea sisteme, dar unele funcționează, iar altele nu”, a mai spus reprezentantul INFP.

Citeşte şi Ce au văzut părinții miresei în mijlocul petrecerii. Cadoul mirelui i-a lăsat pe toți fără vorbe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top