Connect with us
Doi copii au fost scoși din peștera inundată din Thailanda și au ajuns la spital

Știri

Doi copii au fost scoși din peștera inundată din Thailanda și au ajuns la spital

Doi copii au fost scoși din peștera inundată din Thailanda. Au fost blocați acolo mai mult de două săptămâni. Anunțul a fost făcut duminică de un reprezentant local al echipelor de salvare, citat de Reuters.

Autorităţile din provincia Chiang Rai din nordul Thailandei au demarat duminică dimineaţă o operaţiune periculoasă, ce vizează aducerea la suprafaţă a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal.

Doi copii din cei 12 au ajuns la suprafață din peștera inundată din Thailanda

„Doi copii au fost aduşi la suprafaţă. În prezent, ei se află în spitalul de campanie amenajat în apropiere de peşteră”, a declarat Tossathep Boonthong, directorul departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai, care participă la operaţiunile de salvare.

„Ei trec acum printr-o procedură de examinare fizică. Nu au fost transportaţi deocamdată la spitalul Chiang Rai”, a dezvăluit pentru Reuters acelaşi oficial thailandez.

Primii doi dintre cei patru copii extraşi din secţiunea inundată, periculoasă, a unei peşteri din Thailanda, au ieşit deja la suprafaţă şi au fost transportaţi la un spital din apropiere, a anunţat duminică Ministerul Apărării din această ţară, citat de AFP.

„Doi copii au ieşit din peşteră. Ceilalţi doi îi vor urma în curând”, a declarat pentru AFP Kongcheep Tantrawanit, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

„Patru băieţi au ajuns în cea de-a treia cameră a peşterii”, unde a fost amenajată o tabără de salvare. „Ei vor putea să iasă pe picioarele lor”, a declarat acelaşi oficial thailandez.

Autorităţile din provincia Chiang Rai din nordul Thailandei au demarat duminică dimineaţă o operaţiune periculoasă, ce vizează aducerea la suprafaţă a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal, rămaşi blocaţi de peste două săptămâni într-o peşteră parţial inundată aflată în nordul ţării.

Mai mult de două săptămâni au trecut de când copiii sunt în acea peșteră parțial inundată. Acum, doi copii au fost scoși la suprafață.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top