Connect with us

Știri

Doliu în fotbalul românesc: A murit Florin Halagian

Astăzi a murit Florin Halagian, la vârsta de 80 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a lui FC Argeș.

Florin Halagian renunțase la antrenorat încă din 2010. Acesta a antrenat de-a lungul anilor la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

A murit Florin Halagian la vârsta de 80 de ani

Antrenorul a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a avut un titlu și cu Dinamo și a avut un rol foarte important la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Halagian a fost mijlocaș de serie și a evoluat în timpul carierei sale pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad.

În anul 2008 Halagian a fost decorat de președintele de pe atunci, Traian Băsescu, cu Meritul sportiv Clasa a III-a pentru întreaga sa carieră.

Citește și: Accidentul mortal din Tulcea transmis live pe Facebook. Ce făcea șoferul

A murit Florin Halagian

„Clubul FC Arges anunta decesul antrenorului Florin Halagian la varsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79. A mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92.

A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia indurerata. Sincere condoleante!”, este mesajul postat pe pagina de facebook.

Citește și: Peste 2800 de copii dispăruți în 2019. Doar 17 pe siteul poliției

Știre în curs de actualizare

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top