Connect with us
Doliu în lumea medicală. Prof. Dr. Ioan-Alexandru Oproiu a murit la 90 de ani

Știri

Doliu în lumea medicală. Prof. Dr. Alexandru Oproiu a murit la 90 de ani

Prof. Dr. Alexandru Oproiu a murit, anunțul fiind făcut astăzi pe Facebook. Au curs apoi mesajele de condoleanțe pentru memoria medicului care a ajutat o mulțime de oameni în ultimii 60 de ani.

Prof. dr. Alexandru Oproiu a lucrat până la 89 de ani. Peste două săptămâni ar fi împlinit 90 de ani

„Dumnezeu să-l odihnească în pace! Un om și un profesionist desăvârsit! Drum bun printre stele, domnule profesor!”, „Dumnezeu să-l odihnească! A fost un profesor deosebit și un mare om!” și „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mare om! Mare doctor! I-am fost pacient. Ce păcat!”, sunt câteva dintre mesajele publicate pe internet. Toți cei care l-au cunoscut pe profesorul Alexandru Oproiu au vrut să transmită un gând bun în amintirea sa.

„Domnul profesor Alexandru Oproiu a plecat în Eternitate! Îi adresam un Pios Omagiu plin de recunoștință pentru activitatea medicală și didactică!”, a scris Viorel Jinga pe Facebook.

Colegiul Medicilor din România a anunțat luni că prof. dr. Alexandru Oproiu, un reputat gastroenterolog, a murit. Prof. dr. Oproiu era preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. Medicul avea 60 de ani de experiență în sistemul public și privat de sănătate. Prof. dr. Alexandru Oproiu publicat 162 de articole de specialitate în literatura medicală română și 38 în străinătate.

„Prof. dr. Alexandru Oproiu a reprezentat pentru generaţii întregi un mentor – atât pentru studenţii şi rezidenţii pe care i-a pregătit cu dedicare, cât şi pentru cei care i-au fost pacienţi.

Cu experienţă de peste şase decenii, prof. dr. Alexandru Oproiu a scris o pagină de istorie în Gastroenterologia şi Hepatologia românească.

Prof. dr. Oproiu avea 90 de ani, era preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. De asemenea, făcea parte din Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă şi în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă”, a anunțat într-un comunicat Colegiului Medicilor din România.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top