Connect with us
Dosar penal în urma reportajului "The Sun". Există suspiciuni de posibil trafic de minori

Știri

Dosar penal în urma reportajului „The Sun”. Există suspiciuni de posibil trafic de minori

Dosar penal în urma reportajului „The Sun”. Există suspiciuni de posibil trafic de minori, potrivit Digi24. Procurorii au decis să investigheze în rem (cercetare asupra faptelor – n.r.) un posibil trafic de minori în legătură cu reportajul publicat.

Odată cu deschiderea acestui dosar penal, procurorii vor putea chema la audieri toate persoanele implicate. Și aici e vorba de la părinții copiilor care apar în reportajul jurnaliștilor de la „The Sun” până la reprezentanți ai Inspecției Muncii și de la Protecția Copilului.

Deocamdată ancheta se referă doar la fapte, însă rămâne de văzut dacă procurorii vor pune și persoane sub acuzare.

Dosar penal după reportajul „The Sun”

Jurnaliștii de la publicația britanică „The Sun” susțin că familiile sărace de români muncesc chiar și 13 ore pe zi la domiciliu. Aceștia muncesc pentru a asambla jucăriile de plastic din ouăle Kinder.

Timea Jurj, femeia care apare în reportajul The Sun, susține că toată povestea este o înscenare. Ea spune că i s-ar fi promis soțului său un loc de muncă în Marea Britanie pentru aceste afirmații.

”Eu n-am înţeles tot în engleză. A spus că totul este ok. Au spus că vor să promoveze ouăle. Am doi copii care umblă la şcoală, la grădiniţă, nu lucrează nicidecum 13 ore şi a fost băgată şi nepoata mea. A spus <<Haide, fă şi tu poză>>. S-a uitat şi n-a înţeles ce zice pe engleză”, a declarat Timea Jurj, marţi, pentru Digi 24.

Reportajul „The Sun” amintește de reportajul cu români făcut de jurnaliștii de la „Sky News”

Citește și: Cei trei „traficanti de arme” din reportajul Sky News raman in arest preventiv. Decizia ICCJ este definitiva

În reportajul Sky News. În material se vorbea de presupuși traficanți de arme din România, care își prezentau marfa. În realitate lucrurile nu au stat așa. Și acest material a devenit obiectul unui dosar DIICOT. Procurorii îi acuză pe presupușii traficanți de arme că au lucrat după un scenariu pus la punct de jurnaliștii britanici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top