Connect with us
Dosarul Transferurilor. Curtea de Apel București i-a condamnat pe frații Becali, Cristian Borcea și judecătoarea Terceanu, la închisoare pentru dare de mită

Știri

Dosarul Transferurilor – Noi condamnări cu executare. Borcea și frații Becali trei ani de închisoare

Noi condamnări în Dosarul Transferurilor. Curtea de Apel București i-a condamnat pe frații Becali și pe Cristian Borcea la închisoare pentru dare de mită. Aceștia au fost acuzați că au dat mită 220.000 de euro, pentru a primi o soluţie favorabilă în dosarul transferurilor de jucători.

Victor și Ioan Becali au fost condamnați la câte trei ani de închisoare. După contopirea pedepselor cu cele din Dosarul Transferurilor, Victor Becali va avea de executat cinci ani și opt luni de detenție iar Ioan Becali șapte ani și patru luni. Cei doi foști impresari au fost judecați în procedură simplificată după ce și-au recunoscut vina.

În cazul lui Ioan Becali, magistraţii au anulat decizia de eliberare condiţionată.

Cristian Borcea, condamnat la 7 ani și zece luni de închisoare

Cristian Borcea a primit o pedeapsă cumulată de șapte ani şi zece luni de închisoare. Geanina Terceanu, magistratul mituit de cei trei, a fost condamnată la cinci ani şi şase luni de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În același dosar, Antonie Iorgovan a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru mărturie mincinoasă.

Geanina Terceanu, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, pe 20 noiembrie 2015 la solicitarea DNA. Procurorii o acuză pe judecătoare că a luat 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei trei şi pe alţi cinci oameni de fotbal.

Potrivit acestora, pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţi care fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Acțiunile judecătoarei au produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului. Patru cluburi de fotbal au fost prejudiciate cu zece milioane de dolari.

Hotărârea de achitare pronunțată de Geanina Terceanu a fost desființată de Curtea de Apel în noiembrie 2012. Ulterior, ICCj a decis rejudecarea cauzei, toți inculpații primind, în martie 2014, pedepse cu executare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top