Connect with us
Douăzeci de români au murit de gripă până acum. Șase decese au avut loc în săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie.

Știri

Douăzeci de români au murit de gripă până acum

Douăzeci de români au murit de gripă în acest sezon, pe fondul unor infecții respiratorii acute severe.  Șase dintre ei au murit în perioada 30 ianuarie – 5 februarie. Institutul Național de Sănptate Publică anunță că niciuna dintre persoanele decedate nu a fost vaccinată.

Dintre cei care au murit în ultima săptămână, cinci aveau tipul AH3 și unul virusul gripal pandemic AH1N1, cunoscut ca gripa porcină.

Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 20, dintre care 18 cu tipul AH3N2, unul cu AH1N1 şi unul cu tipul A nesubtipat.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute,  a gripei şi a Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI) au fost confirmate cu laboratorul 459 cazuri de gripă:  378 cazuri tip AH3N2,  69 cazuri tip A, nesubtipate, un caz A H1N1 subtip H1 şi 11 cazuri tip B.

Citește și: Gripa aviară la București. Celulă de criză la Primăria Sectorului 1

Potrivit Centrului, 15 din totalul deceselor au fost la grupa peste 65 de ani, restul la grupele  0-1 an (un caz), 15-49 şi 50-64 ani (câte două cazuri).

Cum să te ferești de gripă

Vaccinul antigripal este cea mai recomandată metodă pentru a te feri de gripă. De asemenea, este recomandată o alimentație bogată în legume și fructe proaspete și spălarea cât mai frecventă pe mâini. Totodată, ar trebui evitat contactul dintre mâini, ochi, nas și gurp, pentru că așa se răspândesc virușii cel mai ușor.

Este bine ca, pe cât posibil, să se evite expunerea la temperaturi scăzute sau umezeală. Medicii atrag atenția asupra faptului că automedicația este interzisă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top