Connect with us
Gripă aviară la București. Primăria Sectorului 1 a constituit celulă de criză, după confirmarea virusului la cinci pescăruși morți.

Știri

Gripa aviară la București. Celulă de criză la Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a constituit o celulă de criză, după ce s-a confirmat gripa aviară în cazul a cinci pescăruși morți, descoperiți în aval de barajul străulești.

Conform unui comunicat al Primăriei Sector 1, în urma analizelor făcute la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a fost confirmată „influenţa aviară” la cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa, în aval de barajul Străuleşti, iar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, care conduce celula de criză de la nivelul Capitalei, a stabilit o zonă de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul zonei unde au fost descoperite cazurile de gripă aviară.

Această zonă de supraveghere cuprinde sectoarele 1, 2, 5 şi 6 din Bucureşti, precum şi localităţile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogoşoaia, Chitila, Dragomireşti Vale şi Chiajna din judeţul Ilfov, precizează sursa citată.

Medicii veterinari vor face inspecţii sanitar-veterinare la păsările domestice din zona de supraveghere pentru a identifica eventuale cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate la păsări şi pentru a-i informa despre măsurile luate, una dintre ele fiind interzicerea organizării pe teritoriul Sectorului 1 de pieţe, târguri sau expoziţii de păsări.

Citește și: Control la Delfinariul din Constanța după o alertă de gripă aviară

Ce spune primarul Dan Tudorache despre gripa aviară

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spune că până în prezent nu a fost depistat niciun caz de gripă aviară la păsările din gospodăriile populaţiei.

„Doresc să asigur populaţia Sectorului 1 că administraţia locală va aplica toate măsurile legale pentru a ţine situaţia sub control. Până la această oră, în sectorul 1 nu a fost înregistrat nici un caz de gripă aviară la păsările domestice din gospodăriile populaţiei. Fac un apel la cetăţenii sectorului 1 să respecte cu stricteţe toate măsurile decise de administraţia locală şi de celelalte instituţii implicate în combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară”, a declarat primarul Sectorului 1, citat de news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top