Connect with us

Știri

Dragnea a făcut anunțul pe care îl așteaptă toți pensionarii! LEGEA PENSIILOR aproape să intre în vigoare. Ce prevede

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a oferit primele detalii concrete privind legea pensiilor. Acesta spune că recalcularea pensiilor se va face în etape și că este imposibil ca toate nedreptățile din sistemul de pensii să fie rezolvate într-un an.

„Nu se pot repara toate nedreptățile într-un an. Este imposibil. Suma necesară este mult prea mare. După ce proiectul va fi gata, vor fi făcute toate simulările. Va fi stabilită și care este perioada necesară pentru care aceste inechități să fie rezolvate. Asta înseamnă niște bani. Vom vedea de cât timp este nevoie pentru a se face recalcularea. Vorbim de milioane de dosare și noi nu avem milioane de funcționari.

Nu se micșorează nicio pensie. Sunt nedreptăți de ani de zile, legi făcute pe genunchi, nu s-a gândit care sunt efectele. Sunt oameni de aceeași vârstă cu diferențe mari între pensie și trebuie reparat. Dar nu se pot repara toate nedreptățile într-un an, că asta înseamnă niște bani. Trebuie văzut și în cât timp se poate repara, ca să nu se suspende legea și să îi păcălim pe oameni. Când vom avea proiectul gata, vom începe să îl prezentăm asumat. Pentru că sunt oameni care așteaptă. Și oameni în vârstă”, a declarat Liviu Dragnea, conform Antena 3.

Mai mult, șeful coaliţiei de guvernare spune că „nu vor scădea salariile ca urmare a acelui sistem de plată a contribuțiilor sociale, pentru că nu generează costuri mai mari pentru companie”.

„Este vorba și de cât poate suporta bugetul acestei țări și pe câți se poate eșalona acordarea acestor reparații și ajungerea la nivelul de pensie firesc. Vom avea această abordare responsabilă. Dacă ajungem în situația să dăm o lege a pensiilor care să fie suspendată de la aplicare imediat, ar însemna o nouă păcăleală pentru pensionari,” a spus Liviu Dragnea.

Legea pensiilor ar urma să fie finalizată şi să intre în vigoare de la 1 octombrie, potrivit graficului anunţat de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Citește și: Anunț important de la premier, după ce s-a vorbit de DESFIINȚAREA PENSIILOR! Ce se întâmplă de anul viitor

4 Comments

4 Comments

  1. PETRE

    2017-09-20T15:08:11+03:00 at 15:08

    PENTRU CEI C E AU LUCRAT IN GRUPA I SI II DE MUNCA DIN 2000 SE TOT MARESTE DAR DE MARIT LE MARESC NUMAI PT EI ACUM AU VENIT CU UN TRUC MIZERABIL SCAZIND PENSIILE SPUNIND CA LEGE NU E BUNA DAR NU TOT EI AU FACUTO -MULTUMIM PSD !!!!!!!!!!!!!

  2. Bubu

    2017-09-14T10:00:23+03:00 at 10:00

    La ce sistem sanitar avem ….niciodata nu vom ajunge 8 mil.pensionari….iar chestia cu recalcularile in timp e gandita bine, acus vin iar alegerile…..

  3. CEZAR60

    2017-09-13T17:56:03+03:00 at 17:56

    Peste 5 ani vom fi 8 milioane de pensionari la 3 milioane de angajati , asa orice lege si recalculare de pensii va fi inutila …….. TRAITI-VA VIATA ASA CUM ESTE SI NU MAI SPERATI LA CAI VERZI PE PERETI !!!!

  4. Ina

    2017-09-13T16:54:10+03:00 at 16:54

    Nu era o simpla greseala calcularea aiurea a pensiilor, ci se facea cu buna stiinta. Cand se pensiona un „stab”, era musai sa apara o noua lege cu actiune limitata, care-i asigura pensia nesimtita pentru ca si-a servit partidul, noi, profesorii stateam mai la urma, ca munca noastra era derizorie. Eu am zis doar atat, asa sa-le ajute D-zeu, pentru ca eu am supravietuit !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top