Connect with us
Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual

Știri

Dragnea, primul termen in dosarul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la primul termen al dosarului in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, fapte comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. „Scrutinul si dosarul”, a spus Dragnea inainte de a intra in sala de judecata, scrie News.ro.

Citeste si: Liviu Dragnea, trimis in judecata. E acuzat de instigare la fals si abuz in serviciu

Citeste si: Update: Cand vor avea loc alegerile parlamentare 2016? Guvernul a decis

Liviu Dragnea, a ajuns, marti dimineata, la instanta suprema, la primul termen in camera preliminara al procesului in care este judecat alaturi de fosta lui sotie Bombonica Prodana. „Scrutinul si dosarul. Vorbim la iesire”, a spus Dragnea inainte de a intra in sala de judecata.

Sedinta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este secreta.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 15 iulie, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Presedintele PSD a fost pus sub acuzare in 6 aprilie in dosarul in care este cercetata si fosta sa sotie, precum si fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

In acelasi dosar, in 11 mai a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Referendumul”, dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare, decizia fiind definitiva.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, din dosarul „Referendumul” Liviu Dragnea, „cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decât cele legale”.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top