Connect with us
Dragoș Bucurenci va participa la marșul Pride în numele politicienilor

Știri

Dragoș Bucurenci va participa la marșul Pride în numele politicienilor

Actorul Dragoş Bucurenci a declarat, vineri, că va fi prezent sâmbătă la marşul Bucharest Pride, organizat mâine. Actorul spune că va merge la marș în numele prietenilor săi, persoane publice, inclusiv politiceni, care nu au curajul să-şi asume orientarea sexuală.

„E important să fac încă un gest de asumare şi să fiu acolo la Pride, în numele tuturor prietenilor mei care nu sunt straight şi care nu au curajul să iasă la Pride, inclusiv în numele prietenilor mei persoane publice, inclusiv politicieni, care nu sunt straight şi care nu au curajul să-şi asume orientarea asta şi nu o fac din cauză că sunt oameni laşi, o fac pentru că în jurul lor est foarte multă stigmă, foarte multă vină, foarte mult arătat cu degetul, foarte multă ură.

Şi eu am să ies mâine şi am să mărşăluiesc împotriva acestei uri, cu un drapel rogvaiv pe mine”, a spus Bucurenci, vineri, la conferinţa de presă „Bucharest Pride 2018: Toţi în Marş pe Calea Victoriei”, organizată de Fundaţia ACCEPT.

Florin Buhuceanu, preşedintele executiv al ACCEPT, a arătat că 2018 este un an foarte important pentru comunitatea LGBTI din România.

Dragoș Bucurenci va participa la marșul Bucharest Pride

„Suntem în anul în care sunt un număr de decizii importante pentru comunitatea LGBTI din România. Mă refer la decizia istorică şi emoţionantă pentru cei din comunitatea noastră, a Curţii Europene de Justiţie, care vorbeşte pentru prima dată în termeni expliciţi, clari, răspicaţi, despre familie formată din persoane de acelaşi sex, termenul Curţii fiind unul apăsat – ‘familie normală’.

Vorbim în acelaşi timp de al treilea an în care discutăm despre un referendum constituţional care vrea să modifice termenul familiei, în textul constituţional. Vă amintesc că în acest moment termenul este exact cel pe care îl foloseşte Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg, respectiv termen de soţ, genul neutru, şi nu în ultimul rând suntem în anul în care avem un nou proiect de lege care urmează să fie depus pe tema parteneriatului civil”, a declarat, vineri, Florin Buhuceanu.

El a arătat că sâmbătă nu va avea loc numai „marşul diversităţii”, dar vor exista o serie de „evenimente semnificative pentru comunitate”, în timp ce mai multe oficialităţi, printre care ambasadorul Marii Britanii şi cel al Germaniei la Bucureşti, vor lua parte la marş.

Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, prin Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, a aprobat pentru sâmbătă Marşul Diversităţii pentru vizibilitatea comunităţii LGBTI – Bucharest Pride, la care organizatorii estimează că vor participa 4.000 de persoane.

Citește și Miting PSD pentru respectarea democrației: „Va fi un miting împotriva abuzurilor”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top