Connect with us
Drepturi pentru pacienții cu alergii. Klaus Iohannis a promulgat legea

Știri

Drepturi pentru pacienții cu alergii. Klaus Iohannis a promulgat legea

Pacienții cu alegerii vor avea mai multe drepturi. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care vizează combaterea discriminării pacienților care suferă de astm bronșic, anafilaxie și alergie alimentară. Atenție! Legea nu se referă și la intoleranța alimentară.

Drepturi pentru pacienții cu alergii

Pacienții cu alergii vor avea mai multe drepturi. Klaus Iohannis a promulgat legea care are ca obiect de reglementare instituirea cadrului normativ pentru protecția, siguranța vieții și respectarea, în condiții de nelegalitate și discriminare, a drepturilor persoanelor cu boli și afecțiuni alergice, precum și ale persoanelor care prezintă suspiciunea de a fi diagnosticate cu astfel de boli și afecțiuni.

Legea se referă la persoanele diagnosticate cu următoarele boli și afecțiuni alergice: astmul bronşic, rinita alergică, alergie alimentară, rinoconjunctivita alergică, dermatită alergică, anafilaxie.

Conform legii promulgate de către șeful statului, prezenta lege nu se aplică persoanelor diagnosticate sau care sunt suspectate a fi diagnosticate cu intoleranţe alimentare sau boală celiacă.

Persoanelor diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice şi persoanelor care sunt suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice li se garantează accesul la instituţiile şi unităţile prevăzute în lege şi în condiţii de nediscriminare.

Ce sunt alergiile

Alergiile sunt reacții exagerate ale organismului, ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Sistemul imunitar al persoanelor predispuse la alergii tratează aceste substanțe ca fiind străine, astfel că acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun.

Acestea sunt, de fapt, inofensive, poartă numele de alergeni și pot ajunge în organism prin inhalare, ingerare sau prin contactul cu pielea. Alergiile au manifestări neplăcute și îți pot afecta activitățile zilnice și dispoziția, așa că este bine să cunoști mai multe detalii despre acestea, pentru a ști cum să le previi sau cum să le controlezi.

Simptomele generale pot fi resimțite la nivelul întregului corp, în cazul în care substanța care a provocat alergia ajunge în sânge. În această situație, ritmul cardiac devine mai ridicat, iar tensiunea arterială, mai scăzută.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top