Connect with us
Primarul municipiului București, Gabriela Firea, vrea să excludă dresura de animale din activitățile realizate la Circul Globus.

Știri

Dresura de animale ar putea fi interzisă la Circul Globus

Primarul General Gabriela Firea a introdus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de luni un proiect de modificare a regulamentului de funcționare a Circului Globus. Prin modificarea regulamentului, Firea vrea să interzică dresura de animale.

Printre motiviele invocate se numără unele studii de specialitate  „care susţin cu argumente ştiinţifice că, în spectacolele de circ animalele sălbatice folosite sunt supuse unor rele tratamente, incompatibile cu necesităţile şi mediul natural al speciilor lor, împrejurări care de cele mai multe ori conduc la comportament agresiv, multă suferinţă şi chiar deces prematur”, transmite Mediafax.

Citește și: De unde a pornit incendiul de la Circul Globus. Concluzia pompierilor

Dacă propunerea se va aproba, animalele de la Circul Globus vor fi relocate în baza unui protocol dintre PMB și Fundația Vier Pfoten. Felinele mari ar urma să meargă în rezervațiile din Africa, iar restul animalelor în diverse rezervații de pe mapamond.

Ce se va întâmpla cu Circul Globus

Circul Globus ar rămâne, astfel, „producător de spectacole şi de momente artistice separate sau în cadrul spectacolelor, în care instituţia realizează partea de creaţie, regie, scenariu, coregrafie, muzică, design costume, design decoruri, cât şi costume, decoruri, recuzită, cu artişti salariaţi şi colaboratori, având dreptul ulterior să încheie contracte cu parteneri din ţară şi străinătate, pentru derularea de programe cultural-artistice”

La începutul acestui an, 11 animale au murit într-un incediu produs la Globus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top