Connect with us
Droguri la Filarmonica din Timișoara. Doi muzicieni ce fac parte din trupa Filarmonicii Banatul au fost arestați pentru posesie și trafic de droguri.

Știri

Droguri la Filarmonica din Timișoara:doi muzicieni arestați

Droguri la Filarmonica din Timișoara. Doi muzicieni ce fac parte din trupa Filarmonicii Banatul au fost arestați pentru posesie și trafic de droguri. Ei au fost prinși în flagrant în timp ce voiau să vândă stupefiantele unui bărbat, în parcarea unui mall din Timișoara.

Poliţiştii de la Crima Organizată şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au organizat flagrantul, care a demascat tranzacția ilegală. Conform autorităților, cei doi muzicieni ar fi urmat să primească 11.700 euro în schimbul drogurilor.

Droguri la Filarmonica din Timișoara: trafic cu ecstasy și LSD.

La ora flagrantului, cei doi aveau în posesie 700 de pastile de ecstasy și 900 de timbre LSD. Ambele droguri de mare risc, care pot aduce ani mulți de închisoare. Muzicienii, unul basist și celălalt, tenor, erau angajați vechi ai Filarmonicii.

Potrivit informațiilor apărute până acum, drogurile ar fi fost procurate de cei doi în timpul unui turneu susținut în Olanda.

Totuși, în cadrul declarațiilor susținute la sediul DIICOT Timișoara, cei doi au recunoscut că ei s-au ocupat strict de procurarea stupefiantelor. Transportul și introducerea lor în țară ar fi fost responsabilitatea unor cărăuși profesioniști.

Odată ce drogurile au trecut granița României, ele au fost „abandonate” pe un câmp din zona localităţii Săcălaz. Muzicienii au recuperat pachetul folosind coordonatele GPS transmise de cel care a adus stupefiantele în ţară.

Citește și:Bilanț Poliția Română: Aproape șase tone de droguri confiscate, în primele 10 luni ale anului

Momentan, componenții Filarmonicii au fost arestați pentru 24 de ore, urmând ca la definitivarea anchetei, ei să-și afle pedeapsa. Cei doi riscă închisoarea de la 2 la 7 ani pentru fapta comisă. Pedeapsa se poate mări sau micșora în funcție de nivelul de cooperare al celor doi în ceea ce privește detalierea operațiunii. Autoritățile suspectează existența unei întregi rețele de trafic, al cărei sistem de funcționare ar putea fi dscoperit cu ajutorul celor doi muzicieni.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top