Connect with us
Drumul European 81 a fost inundat pe o bandă din localitatea Rătești, Satu Mare

Știri

Drumul European 81 a fost inundat pe o bandă din localitatea Rătești, Satu Mare

Drumul European 81 a fost inundat pe o bandă din localitatea Rătești, Satu Mare. Pompierii au intervenit. Au fost folosite mai multe echipaje pentru a evacua apa și pentru a se crea o barieră de protecție din saci cu nisip. astfel au fost protejate locuințele.

Drumul European 81 a fost inundat pe o bandă din localitatea Rătești, Satu Mare

„În urma situaţiei de urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Someş’ al judeţului Satu Mare a acţionat pe parcursul zilei de astăzi, pentru evacuarea apei de pe drumul european E81, localitatea Răteşti, comuna Beltiug, acesta fiind inundat pe o bandă de mers. În aceeaşi localitate au fost inundate o casă şi două curţi interioare.

Pentru sprijinirea cetăţenilor şi a autorităţilor locale, ISU Satu Mare a trimis în zona afectată pompieri, cu mijloace specifice de intervenţie. Aceştia, împreună cu aproximativ 20 de localnici, au umplut peste 1000 de saci cu nisip în vederea realizării de bariere de protecţie şi îndiguiri preventive în jurul locuinţelor şi anexelor gospodăreşti”, precizează ISU Satu Mare.

În zonele afectate au acţionat trei ofiţeri şi 15 subofiţeri cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un camion, o motopompă de capacitate mare şi cinci pompieri voluntari din cadrul serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Beltiug cu autospeciala din dotare şi o motopompă de capacitate mică.

Judeţul Satu Mare se află până luni la ora 20,00 sub Cod portocaliu de inundaţii.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top