Ecaterina Andronescu cere demisia lui Liviu Dragnea și înlocuirea Guvernului Dăncilă

14.08.2018
Ecaterina Andronescu cere demisia lui Liviu Dragnea și înlocuirea Guvernului Dăncilă

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și unul dintre cei mai vechi membri PSD, a transmis o scrisoare publică prin care cere demisia lui Liviu Dragnea și înlocuirea guvernului Dăncilă, cu un guvern PSD competent.

Ecaterina Andronescu, fost lider al PSD București și actual senator al social-democraților, i-a cerut lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate și spune că ce se întâmplă în PSD și în țară nu este în regulă.

Redăm integral scrisoarea transmisă de Ecaterina Andronescu

”Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc” țării și PSD-ului.

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice.
Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.

Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim.

Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.

Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru.

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta?

Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.

În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.

Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri:

1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.

2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.

Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate!

Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică.
Dumnezeu să binecuvânteze România!

Cu toată prețuirea, Ecaterina Andronescu.

Citește și: Klaus Iohannis îi dă replica lui Liviu Dragnea: „Și-a luat o pălărie mult prea mare”

Comentarii
 • tudor spune:

  Ai gresit adrisantul! 😊 Ponta este cel cu demisiile.

 • Duță maria spune:

  Mare dreptate.Se pare că o Dna are curajul in PSD Acesta este crudul ADEVAR.si până nu este prea târziu ,urma-tii sfatul

 • mik spune:

  Daca ramanerea dlui Dragnea infractorul la varful acestui partid de lichele inseamna ca psd va avea o soarta urata, atunci l-as ruga sa #reziste si el ca noi in piata. Poate dl Dragnea reuseste sa scoata psd de pe lista partidelor din Romania si toate hahalerele din el sa se duca unde le e locul: puscarie, secretariat, inapoi la soferie etc. Le urez sa se dizolve singuri apoi justitia sa termine treaba. Pentru psd : Sictir!

 • Ionela spune:

  Dacă vă considerați om cu suflet, de credință, cu responsabilitate față de această țară, de ce nu ați acționat la timp, de ce v-ați complăcut să acceptați acest guvern, din loialitate pentru tătuca dictator sau pentru bănuții nu puțini pe care îi primiți, de ce ați acceptat agramați și incompetenți în guvern, de ce ați participat la mitingul manipulant momit cu bani și produse? Nu aveți nici o scuză, cine credeți că mai înghite gogorițele voastre. Eu v-am votat și regret enorm, nu – mi pot ierta nesăbuința, sunteți cu toții vinovați și veți răspunde! Treziti- vă, respectați valorile!

 • Cruela de Mon spune:

  Test de maturitate din partea psd ? Cred că glumiți.
  Oricum,văd au apărut deja comentariile unora care nu ştiu nici să scrie corect.
  Cam asta este reprezentarea actualului partid de guvernământ, a actualului guvern. Aveți deja un exemplu.

 • ANA VASILE spune:

  SA TREZIT NEICA NIMENI ANDRONESCU SA BLAMEZE OAMENII DIN PSD? UITATE IN OGLINDA FEMEIE CE FATA AI SI LASA GUVERNUL IN PACE. TIESTE CIUDA CA NU TE MAI BAGA NIMENI IN SEAMA? SI-AU DAT TOTI SEAMA CE POAMA BATRINA ESTIIIIIIIIIII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *