Știri

UPDATE: Haos in Liga 1!Rapid Bucuresti ar putea sa nu fie exclusa

UPDATE, ora 17.00: Suspansul se prelungeste pana luni in cazul echipei Rapid. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a taxat LPF pentru atitudinea din acest caz, anuntand ca la inceputul saptamanii viitoare va fi data decizia definitiva.

„Nu pot sa va spun nimic despre Rapid. Doar ca luni se va intruni Comisia de Disciplina. Nu o sa ma antepronunt si sa spun cine merita sa joace in Liga 1. Pot sa va explic faptul ca aceasta Comisie poate intoarce din nou cazul la Liga, decizand ca este de competenta LPF sa ia o hotarare. In egala masura, ar putea sa se ia o decizie. Oricum, e ceva putred la Liga. In aceasta fuga de responsabilitate, de ce nu a fost sesizata aceasta Comisie de Disciplina acum o luna? In timpul acesta, se judeca, se putea ajunge si la TAS, iar acum stiam pe cine vom avea in Liga 1”, a spus Burleanu, in conferinta de presa.

Update, vineri, ora 10.40: Rapid Bucuresti mai are o sansa de a ramane in Liga 1. LPF a decis sa pasese cazul clubului giulestean la FRF.  Comitetul Executiv al Federatiei decide astazi daca echipa ramane in prima liga sau Timisoara ii ia locul. Tot azi, se dezbate daca cluburile de pe prima scena fotbalistica a tarii vor fi obligate sa foloseasca un jucator U21.

Stire initiala

Echipa Rapid Bucuresti a fost exclusa din Liga 1, ceea ce reprezinta o lovitura grea in fotbalul romanesc. In locul giulestenilor intra ACS Poli Timisoara.

„Odata cu amanarea cererii de suspendare, Adunarea Generala a decis ca ACS Poli Timisoara sa joace in Liga 1. Rapid este azi in faliment, s-a dispus dizolvarea ei si i s-a ridicat dreptul de administrare. Are o capacitate de exercitiu restransa, iar singurele acte pe care le poate semna lichidatorul pot fi facute doar pentru desfiintarea clubului; nu poti angaja jucatori, antrenori, nu pot fi facute cheltuieli de transport.

Asadar, nu indeplineste conditiile pentru a se putea inscrie in competitie. LPF a primit din partea lichidatorului o adresa prin care acesta mentioneaza ca si in cazul in care pe 24 august se dispune suspendarea cererii de faliment, nu se poate reveni la implementarea planului de reorganizare.

Erdogan: „In spatele puciului ar putea sta alte state”

Antrenorul Rapidului, Dan Alexa, dus de urgenta la spital

Rapid nu poate participa la competitie, astfel ramane prima echipa retrogradata in sezonul anterior, conform regulamentului. Avem o echipa, ACS Poli, care incepe cu minus 14 puncte, este o situatie nefericita. Vom propune schimbarea regulamentului FRF din sezoanele viitoare, dar nu putem face mai mult decât o adresa”, a spus secretarul general al LPF, Justin Stefan, scrie Gazeta Sporturilor.

Rapid pleaca din Liga 1, dar cine e ACS Poli Timisoara?

Echipa ACS Poli Timsioara este cunoscuta ca succesoare a celebrei echipe Poli Timisoara, fondata in orasul de pe Bega in anul 1921, desi nu are nicio legatura cu FC Politehnica Timisoara. ACS Poli Timisoara a fost fondata in anul 2012 si s-a format prin mutarea echipei ACS Recas la Timisoara si redenumirea ei in ACS Poli Timisoara. Pana la decizia privind soarta Rapidului, echipa banateana juca in Liga a II-a, in sezonul 2016-2017.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-07-22T17:24:27+03:00 17:24

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More