Categorii Știri

Graham, „barbatul” deformat creat de cercetatori. Care este scopul sau

Graham a fost creat de Comisia pentru Accidente din Australia pentru a arata cat de vulnerabile sunt corpurile noastre atunci cand sunt implicate intr-un accident auto.

„Barbatul” demonstreaza cum ar trebui sa fie corpul uman pentru a fi capabil sa supravietuiasca unui eveniment rutier tragic. Design-ul sau a fost realizat dupa luni de cercetare de catre artista Patricia Piccini, care s-a bazat pe rapoartele facute de politistii care se ocupa de investigatiile privind accidentele si de medicii care au de-a face cu victimele.

Citeste si: Socant! O femeie cu un cap de copil in mana, filmata la metrou!

Craniul sau este mare, avand zone cu cocoloase, pentru a absorbi impactul provenit din zona parbrizului. Creierul ii este protezat de o structura osoasa care contine mai mult lichid cefalorahidian. Pentru a evita ranile de la fata, marimea nasului este redusa, in timp ce urechile sunt protejate de structura impresionanta a capului si gatului.

Citeste si: Si-a comandat produse de la un hypermarket. Cand a deschis coletul, a ramas socata…

Pieptul este construit asemenea unui airbag, pentru a proteja trupul de ranile mortale ale accidentelor. Totodata, zona picioarelor a fost modificata, intrucat acestea sunt foarte vulnerabile in cazul coliziunilor auto.

Picioarele lui Graham au un mecanism pentru evitarea fracturilor, avand articulatii suplimentare si un sistem osos mai solid.

Graham a fost creat ca parte a unei campanii australiene pentru siguranta in traficul auto.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-07-22T11:16:35+03:00 11:16

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More