Educatie

Anunț pentru elevii și profesorii din România. Schimbări importante din 2021

Anunț important pentru elevii și cadrele didactice din țara noastră. Învățământul românesc va suferi modificări importante în 2021 și în următorii ani. Partidul Național Liberal a publicat programul de guvernare pentru următorii patru ani, în care apar o serie de măsuri ce vizează învățământul românesc.

Schimbări importante în învățământ

Conform Programului de Guvernare al Partidului Național Liberal, în următorii patru ani va avea loc reforma carierei didactice, prin formarea continuă a profesorilor, politici meritocratice de salarizare și stimularea abordărilor transdisciplinare.

De asemenea, se are în vedere digitalizarea procesului educațional și interconectarea bazelor de date, precum și conectarea la internet a tuturor unităților de învățământ până la începutul anului școlar 2022-2023.

Documentul PNL prevede extinderea rețelei de creșe în sistemul public, astfel încât rata de cuprindere a copiilor cu vârste între 0-3 ani să crească până în anul 2025. Totodată se urmărește generalizarea treptată a cuprinderii copiilor de 5, 4 și 3 ani în învățământul preșcolar, până în anul 2025.

Generalizarea programelor afterschool în unitățile de învățământ de stat și creșterea calității serviciilor oferite de acestea și generalizarea etapizată a programului de asigurare a unei mese calde în școli pentru toți copiii din medii defavorizate sunt alte două măsuri promise de liberali.

Școala continuă în mediul online

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că elevii vor continua școala online. Astfel, învățământul se va desfășura în continuare în sistem online, atât timp cât nu va avea loc o reducere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

În ceea ce privește reinstituirea stării de urgență, premierul spune că nu se pune problema la acest moment să intrăm în starea de urgență, cum s-a întâmplat în primăvară.

“Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a declarat şeful Guvernului, care a mai spus și că  starea de alertă oferă autorităţilor “instrumente care, dacă sunt folosite raţional”, pot contribui la gestionarea crizei sanitare.

Între timp, elevii din România învață de acasă. Școala s-a mutat în mediul online, iar elevii și profesorii comunică prin intermediul Internetului, pe platforme care le permit să continue cumva procesul de predare-învățare.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-20T13:23:37+02:00 13:23

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More