Connect with us
Anunțul ministrului Educației privind anul școlar 2020 - 2021: "se va încheia"

Educatie

Anunțul ministrului Educației privind anul școlar 2020 – 2021: „Se va încheia”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a dat declarații înainte de a se întâlni, la Cotroceni, cu premierul României, Florin Cîțu și cu președintele Klaus Iohannis.

Cîmpeanu a explica faptul că acest an școlar se va încheia, iar examenele școlare se vor ține la datele planificate, cu prezența fizică.

Anunțul ministrului Educației

Informațiile au fost furnizate cu câteva ore înainte de discuția de la Cotroceni pe tema eventualei redeschideri a școlilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că, din punct de vedere al măsurilor de siguranță, școlile sunt pregătite să se redeschidă în 8 februarie.

Ministrul a spus că este luată în discuție adaptarea tematicii pentru examen la ce anume s-a predat și asimilat.

„Între predarea online și ce se întâmplă la clase este o diferență. Sunt pierderi generate, care vor necesita un număr de ore remediale (de recuperare a materiei – n.r.).

Aceste pierderi trebuie identificate, sunt diferențe în funcție de zonă, de școală și de elev”, a explicat ministrul.

Ministrul a mai declarat că România a avut probleme mai mici cu educația în pandemie decât alte țări:

„Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări, chiar cu sisteme mai avansate. Au fost țări europene care au avut dificultăți mai mari în predarea online. În România, cadrele didactic, deși nu au avut întotdeauna echipamentele necesare și resurse au închis cu bine 2020 și sunt convins c vor face asta și în anul școlar 2020 – 2021”, a afirmat Cîmpeanu.

Joi, 14 ianuarie 2021, președintele Klaus Iohannis a solicitat o întâlnire la Palatul Cotroceni cu mai mulți reprezentanți din Guvern, cu care să discute despre posibilitatea de reîncepere a școlii din data de 8 februarie 2021. La această dată, începe al doilea semestru al anului școlar 2020-2021.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top