Connect with us
Klaus Iohannis discută cu premierul și cu miniștrii despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021

Educatie

Klaus Iohannis a decis în legătură cu redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021

Klaus Iohannis a stabilit azi o întâlnire la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, precum și cu mai mulți miniști, pentru a discuta despre posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie.

Klaus Iohannis, împreună cu Florin Cîțu, dar și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat, vor discuta despre cum va decurge al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021.

UPDATE: Klaus Iohannis a decis ce se întâmplă cu școlile în 8 februarie

Începând din semestrul II majoritatea școlilor se vor redeschide. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, conform președintelui României, care a spus că se urmărește situația epidemiologică.

Declarațiile președintelui pe scurt:

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile.

Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare

În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie

În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”

Majoritatea școlilor se redeschid

În semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic, în localitățile din scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar și cei din clasele terminale”

Astăzi ar putea fi anunțată vestea importantă pentru elevi și părinți.

Anunț pentru toți elevii! Klaus Iohannis va lua astăzi decizia

Joi, 14 ianuarie, autoritățile ar putea lua o decizie privind modul în care vor fi desfășurate cursurile școlare după 8 februarie. Pe 8 februarie 2021, începe al doilea semestru din acest an școlar. La Cotroceni are loc o întâlnire pe această temă, la care președintele Klaus Iohannis a invitat mai mulți reprezentanți ai Guvernului.

Întâlnirea va începe la ora 16.00.

Discuția vizează situatia unităților de învățământ din România și conditiile în care se vor desfășura cursurile din semestrul al doilea.

La Cotroceni au fost invitați inclusiv reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, pentru a stabili dacă elevii sunt în siguranță în școli.

În urma discuțiilor, se va stabili sub ce formă vor avea loc cursurile, iar dacă elevii vor reveni la activitatea fizică în clase, cum se va proceda.

Ministerul Educației: trei scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală din 8 februarie

În cazul în care elevii vor reveni în bănci, scenariile luate în calcul sunt următoarele

1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.

2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care trebuie să fie elaborat până la finalul lunii ianuarie.

Vom reveni cu informații după discuțiile purtate la Cotroceni, între Klaus Iohannis, Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat. Întâlnirea are loc pe 14 ianuarie, ora 16:00.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top