Connect with us

Educatie

Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta. Ce a anunțat Ministrul Educației

Într-un interviu pentru Europa FM, Ministrul Educației a precizat că, pentru moment, autoritățile urmăresc cât de mult va crește rata de infectare cu noul coronavirus după sărbătorile de iarnă, a precizat ministrul.

”Cu siguranță, principalul parametru în decizia pentru redeschiderea școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare, după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Există așteptări cu privire la creșteri în ceea ce privește rata de infectare. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative, dar acest lucru îl putem vedea abia după jumătatea lunii ianuarie, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu suficient timp înainte de 8 februarie, începerea semestrului doi”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Euducației, Sorin Cîmpeanu  a mai declarat că, săptămâna viitoare, va analiza împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență scenariile pentru redeschiderea școlilor din al semestrul doi.

”Vom avea discuții cu Ministerul Sănătății și colegii din CNGSU, premergătoare pentru a pregăti analiza pe care o vom putea avea în momentul în care vom putea avea datele. Iar datele le vom avea după vacanța de iarnă. Nu excludem, din perspectiva educației, nici unul dintre scenarii”, a subliniat ministrul.

Prelungirea perioadei pentru încheierea mediilor pe semestriul I

Unii elevi ar putea beneficia de această perioadă de prelungire pentru încheierea mediilor, conform lui Sorin Câmpeanu.Asta pentru că sunt 200 de mii de elevi care nu au fost la cursuru prin școala online pentru că nu au avut acces fie la echipamente, fie la internet. 

Ore de educație remedială. Elevii vor face școală și sâmbăta

”Putem să prelungim perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul 1, să o decalăm în așa fel încât să permitem derularea acestor acțiuni remediale care sunt absolut necesare. Avem nevoie de profesionalismul fiecărui cadru didactic pentru a evalua locurile în care aceste pierderi au fost înregistrate și modul de intervenție”, este de părere ministrul.

Ministrul Educației consideră că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială, de aceea, nu exclude posibilitatea de a face școală și sâmbătă, după revenirea în banci.

”Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, adaugă ministrul educației. 

Ministrul a explicat că profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru orele de educație remedială. Ministrul Educației spune că au fost identificate deja fondurile necesare, este vorba despre 30 de milioane de euro bani europeni.

De luni, 11 ianuarie 2021, elevii revin din vacanța de iarnă și reiau cursurile online.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top