Connect with us
Flori și mărțișoare în școli de 1 și 8 martie! Ce interdicții au elevii

Educatie

Flori și mărțișoare în școli de 1 și 8 martie! Ce interdicții au elevii

Se apropie 1 și 8 martie, ziua în care se oferă flori și mărțișoare – vestitoare ale primăverii. A devenit deja o tradiție ca elevii să împartă mărțișoare colegilor și flori, sau flori și mărțișoare – cadrelor didactice. Din fericire, vor putea face asta și în acest an, deși suntem încă sub semnul pandemiei. Ministrul Educației a făcut precizări în acest sens.

Flori și mărțișoare în școli de 1 și 8 martie

Elevii din România vor putea să ofere flori și mărțișoare de 1 și 8 martie. Acestea sunt permise în școli, după cum a precizat Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației l-a contrazis pe Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din România.

Acesta din urmă a declarat că nu sunt permise florile și mărțișoarele în școli de 1 și 8 martie. Sorin Ion a făcut trimitere la ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind redeschiderea școlilor. În document este interzis schimbul de obiecte personale.

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat pentru Europa Liberă, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion.

Ulterior, Ministrul Educației l-a contrazis pe Sorin Ion spunând că nu există o recomandare în școli în vederea interzicerii oferirii de mărțișoare pe 1 și 8 martie. Sorin Cîmpeanu a precizat floarea este un simbol și nu un obiect personal și că nu-și dorește să schimbe acest obicei de primăvară – de a oferi flori și mărțișoare.

„Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. Ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Şi nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce va spune în cazul în care ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a precizat că școlile sunt în subordinea Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top