Connect with us
Florin Cîțu, despre situația din România. Ce se întâmplă cu școlile

Educatie

Florin Cîțu, despre situația din România. Ce se întâmplă cu școlile

Situația din țara noastră continuă să fie una senibilă, motiv pentru care trebuie să fim în continuare atenți la ce se întâmplă în jurul nostru. Autoritățile sunt pregătite pentru orice și analizează lucrurile în mod constant, pentru a se asigura că nimic nu le scapă din vedere.

Florin Cîțu a explicat care este, exact, situația în România, la ce nivel a ajuns pandemia și ce se întâmplă cu școlile, în funcție de evoluția coronavirusului.

Florin Cîțu atrage atenția asupra respectării regulilor

Premierul Florin Cîțu a declarat că lucrurile încep să scape de sub control în țara noastră, ceea ce nu este deloc bine, având în vedere că au fost făcute multe eforturi pentru a ține departe o tragedie și pentru a stabiliza lucrurile.

Prim-ministrul a observat că oamenii încep să se relaxeze, unii dintre ei chiar refuzând să mai poarte mască de protecție, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Dacă situația o va lua razna, autoritățile vor fi nevoite să ia măsuri și să renunțe la unele relaxări de care ne bucurăm în acest moment.

„Este adevărat, am văzut şi eu şi pe stradă oameni care au început să se relaxeze, să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune, nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile şi restricţiile şi trebuie să purtăm mască în spaţiu public peste tot, distanţare socială, să ne dezinfectăm, toate regulile care au fost până acum, dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câştigat, pentru că, până la urmă, dacă va creşte numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi una dintre relaxări pe care le-am dat în această perioadă”, a declarat Cîţu.

Școlile, închise acolo unde rata de incidență impune

Premierul a explicat că nu ne putem permite tocmai acum să tratăm cu indiferență tot ce s-a întâmplat, pentru că au fost făcute eforturi pentru ca situația să nu scape de sub control.

Cât despre școli, acestea se vor închide acolo unde rata de incidență impune acest lucru, respectiv unde este de 3 la mia de locuitori. În prezent, școlile funcționează în funcție de scenariul în care se află: verde, galben sau roșu. Încă de la început, autoritățile au anunțat că școlile vor fi închise dacă situația cere asta, pentru a preveni răspândirea virusului.

”În acest moment se ştie foarte clar când vom lua aceste restricţii. Avem 3 la mie, este un prag. În şcoli ştim foarte bine că sunt acele praguri, pe culori, verde, galben… Deja aceste lucruri se ştiu şi vedem care este evoluţia şi, în funcţie de cum evoluează lucrurile, vom lua şi măsurile.

Dar, repet, depinde de noi să nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult să ajungem aici, vrem cu toţii o situaţie economică bună şi să avem şi restaurante deschise şi oameni care să meargă la munte, dar, dacă nu purtăm mască în spaţiu public, dacă nu avem distanţare socială, vom merge înapoi”, a mai declarat prim-ministrul.

Florin Cîțu subliniază respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, pentru a ne apropia tot mai multe de o viață normală. Dacă nu continuăm să fie responsabili, riscăm să revenim la un alt lockdown și situația va fi cu greu remediată, având în vedere că deja se vorbește tot mai mult despre al treilea val de coronavirus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top