Connect with us
Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! S-au înscris peste 42.000 de elevi

Educatie

Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! S-au înscris peste 42.000 de elevi

Astăzi, 24 august 2020 începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Prima probă va fi cea la Limba și literatura română și va începe la ora 09.00. Până la ora 8.30 se face accesul în sălile de examen. Pentru examenul maturității – sesiunea a doua, s-au înscris peste 42.000 de absolvenți de liceu.

Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! S-au înscris peste 42.000 de elevi

Au început emoțiile pentru absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an. În total, peste 42.000 de elevi vor susține examenele în această sesiune. Prima probă are loc astăzi, la Limba și literatura română, de la ora 09.00. Accesul în sălile de examen se face până la ora 08.30.

Ministerul Educaţiei precizează că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat.

Cea de-a doua probă va fi pe 24 august și este proba obligatorie a profilului. Pe 26 august este proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 27 august este proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie

Primele rezultate pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate în data de 2 septembrie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top