Connect with us
Alegeri locale 2020. Lista de candidați înscriși pentru Primăria Capitalei

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. Lista de candidați înscriși pentru Primăria Capitalei

Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au suferit schimbări, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020 ar fi trebui să se desfășoare în vară. Acestea au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În aceste context, în ceea ce privește candidatura pentru Primăria Capitalei, au fost înscriși nouă candidați.

Alegeri locale 2020. Lista de candidați înscriși pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați s-au înscris în cursa electorală care are loc în 27 septembrie 2020, în București, pentru obținerea unui mandat la conducerea Primăria Capitalei. Lista completă a candidaților.

  • Nicușor Dan – susținut de PNL și USR PLUS
  • Gabriela Firea – susținută de PSD
  • Traian Băsescu – susținut de PMP
  • Călin Popescu Tăriceanu – susținut de ALDE
  • Ioan Sîrbu – susținut de Pro România
  • Ilan Laufer – susținut de Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală
  • Viorel Cataramă – susținut de alianța Mișcarea Patrioților Români

Înscrierea candidaților la alegerile locale 2020 s-a făcut până în 18 august 2020. Până la 19 august, birourile electorale de circumscripţie au acceptat sau au respins, prin hotărâre, candidaturile depuse. Acum este o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii vor comunica birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 se vor desfășura în condiții extraordinare din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm. Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre modul în care se vor desfășura aceste alegeri, explicând că vor exista mai multe reguli care vor trebui respectate în secțiile de vot pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. Pe lângă distanțare socială, reguli de igienă și masca de protecție, vor fi obligatorii și mănușile, pentru că vor fi atinse obiecte comune, ceea ce este riscant. De altfel, ministrul Sănătății a anunțat că toate acestea vor fi puse la dispoziție de stat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top