Connect with us
Ludovic Orban asigură că va fi reluat noul an școlar: "Anul școlar va fi reluat, indiferent de situația epidemiologică!"

Educatie

Ludovic Orban asigură că va fi reluat noul an școlar: „Anul școlar va fi reluat, indiferent de situația epidemiologică!”

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia nu a dispărut. Cu toate acestea, Ludovic Orban îi asigură pe români ca școala va fi reluată, indiferent de ce se va întâmpla.

Ludovic Orban asigură că va fi reluat noul an școlar: „Anul școlar va fi reluat, indiferent de situația epidemiologică!”

Situația din România este din ce în ce mai dificilă, ceea ce implică nesiguranță când vine vorba de  deschiderea școlilor în regim normal. Sunt șanse mici ca noul an școlar să înceapă în regim normal din toamnă, iar majoritatea scenariilor legate de acest aspect implică ideea de desfășurare a orelor în mediul online sau mutarea elevilor în containere sau corturi, pentru a se respecta distanțarea socială, sau mai puțin elevi în clase, ore mai scurte, plus alte limitări, sau chiar descentralizarea deciziei, pe fiecare județ și entitate în parte.

Dacă miercuri, premierul a atins acest subiect și a explicat că în această perioadă se pregătesc scenariile pentru deschiderea instituțiilor de învățământ, însă totul depinde de cum evoluează lucrurile din punct de vedere medical, joi, o zi mai târziu, acesta a declarat că autorităţile sunt pregătite să asigure deschiderea anului şcolar 2020-2021, indiferent de situaţia epidemiologică.

El a mai spus că un comitet interministerial, coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, analizează, în funcţie de situaţie epidemiologică, modul concret în care se va deschide şcoala.

Scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului şcolar din septembrie este cel prin rotaţie, când unii elevi vor merge fizic în clase, iar alţii vor face cursuri online și invers, a declarat, pe 22 iulie, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Edupedu.ro a publicat scenariile propuse de Ministerul Sănătății pentru reînceperea anului școlar, din toamnă. Există 4 scenarii distincte care propun de la revenirea copiilor în condiții normale pe băncile școlilor până la efectuarea orelor 100% online.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top