Connect with us
Ministrul Educației cere recuperarea materiei nepredate la școala online! Profesorii primesc bani în plus

Educatie

Ministrul Educației cere recuperarea materiei nepredate la școala online! Profesorii primesc bani în plus

Ministrul Educației vrea ca elevii să recupereze materia pe care au pierdut-o în timpul școlii online. Tot ceea ce au ratat din cauza faptului că nu s-a făcut școala în clase, vor putea recupera. Desigur este nevoie de ajutorul profesorilor care vor fi plătiți în plus pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii.

Cum va fi recuperată materia pierdută la școala online

Sorin Cîmpeanu a anunțat o Ordonanță de Urgență ce vizează susținerea orelor cu prezență la clasă cu scopul recuperării materiei de la școala online. Este vorba despre o structură de 5 ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni. Potrivit Ziare.com, pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii, profesorii ar urma să fie plătiți cu 100 de lei.

Potrivit actului normativ, vor putea exista chiar mai multe ore suplimentare, dacă profesorii și părinții se înțeleg în acest sens.

Ministrul Educației a spus că pierderile generate de predarea online sunt destul de mari și că diferă de la o zonă la alta, de la o școală la alta, și în mod evident, de la un elev la altul. Tocmai de aceea trebuie luate măsuri în acest sens.

„Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente si sunt mari. In acelasi timp, as adauga si faptul ca sunt foarte neuniforme, difera foarte mult de la o zona la alta, de la o scoala la alta si mai cu seama, de la un elev la altul, in functie de acea componenta de circumstanta, de accesul la echipamente si de accesul la internet, pentru ca avem si pierderile structurale, generate de predarea online in sine in raport cu predarea clasica”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat că școala online a fost o măsură pe care nu și-a dorit-o nimeni, dar a fost necesară pentru a ține elevii și profesorii în siguranță. Tot el a spus că, din păcate, există zone din țară unde elevii vor continua să învețe de acasă.

Se dorește ca prin această recuperare prevăzută în Ordonanța de Urgență, elevii să ajungă la zi cu materia, fără goluri, astfel încât învățământul să intre pe un făgaș normal.

„Am estimat un numar mediu de ore de pregatire remediala de cinci ore pe saptamana pentru aceia care au nevoie, pentru care cadre didactice vor decide ca pierderile se pot compensa prin cinci ore pe saptamana vreme de 16 saptamani, pentru ca atat dureaza programul pe care dorim sa-l initiem prin Ordonanta de Urgenta. 16 saptamani incepand din februarie pentru cei care revin la scoala si – o nuanta importanta – ce ai pierdut din cauza predarii online nu are rost sa incerci sa recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenta fizica”, a mai spus Ministrul Educației.

Elevii din România studiază online până pe 8 februarie când începe semestrul al doilea și se preconizează că se vor deschide școlile. La acest moment cursurile se desfășoară online. O decizie clară cu privire la viitorul apropiat pentru școlari va fi luată pe 2 februarie, când autoritățile vor evalua situația epidemiologică din țară.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Schimbări importante în educație! Elevii stau la școală peste program și studiază în weekend – Erețetă.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top