Connect with us
Ministrul Educației: Evaluarea Națională se reprogramează. Când se închid școlile

Educatie

Ministrul Educației: Evaluarea Națională se reprogramează. Când se închid școlile

Ministrul Educației își menține poziția conform căreia școlile se închid în momentul în care localitatea de care aparțin acestea este carantinată. Până atunci cursurile se vor face cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu a susținut o declarație de presă marți după-amiază în care a spus și ce se va întâmpla cu simulările.

Sorin Cîmpeanu spune când se închid școlile

Ministrul Educației a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă că a semnat ordinul comun cu Ministerul Sănătății, prin care se înlocuiește sintagma – depășire indice 6 la mie, cu sintagma – intrare în carantină. Sorin Cîmpeanu susține în continuare că școlile se vor închide doar atunci când localitatea de care aparțin intră în carantină.

„Rămânem consecvenți principiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie. Am semnat Ordinul de Ministru Comun Educație – Sănătate, prin care se va înlocui sintagma – depășire indice 6 la mie, cu sintagma intrarea în carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În aceeași conferință de presă, Cîmpeanu a declarat că simulările vor avea loc atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

Evaluarea Națională se reprogramează în 2021

Potrivit Ministrului Educației, Examenul de Evaluare Națională va fi reprogramat după bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor susține examenul după ce elevii de clasa a XII-a vor da Bac-ul. Conform structurii anului școlar 2020-2021, ordinea era inversă.

„Ne dorim pierderi educaționale cât mai mici cu putință. Simulările se vor derula atât pentru examenul de Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională, până pe 31 martie în toate localitățile care nu vor fi carantinate, chiar dacă se depășește pragul de 6 la mie”, a susținut Sorin Cîmpeanu.

Vacanța de primăvară prelungită în 2021

Alte modificări în structura anului școlar: o vacanță de primăvară prelungită de trei săptămâni în intervalul 2 aprilie – 4 mai care va cuprinde perioada sărbătorilor Pascale pentru catolici și ortodocși.

Acestea sunt cele mai recente informații privind școlile și activitatea didactică din perioada următoare. În ceea ce privește programa pentru examenul de Evaluare Națională, cel mai probabil, așa cum a precizat Ministrul Educației, aceasta nu va suferi modificări, chiar dacă examenul va fi reprogramat după Bac.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top