Connect with us
Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre vaccinarea cadrelor didactie

Educatie

Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre vaccinarea cadrelor didactie

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important despre vaccinarea cadrelor didactice. Acesta a estimat că în România vor fi vaccinate peste 130.000 de persoane angajate în învățământ, în condițiile în care până joi au fost vaccinate aproximativ 70.000.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că centrele de vaccinare vor fi deschise până la ora 20:00

Centrele de vaccinare vor fi deschise până mai târziu, tocmai pentru a putea fi vaccinate cât mai multe cadre didactice. Ministrul a subliniat că ieri au fost imunizate 3800 de persoane care lucrează în învățământ. Astăzi vor fi deschise încă 3 cetre din județele Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud, iar de luni toate centrele vor funcționa la capacitate normală. Scopul este să se ajungă la cel puțin 130.000 de cadre didactive imunizate în următoarea perioadă.

„Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri – n.r.). Astăzi (joi – n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

131.682 de persoane din învățământ sunt în acest moment programate la vaccin, iar dintre acestea au primit deja o doză un număr de 21.493. Rapelul a fost primit de 34.180 de profesori.

Coordonatorul campaniei național de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele cu vârsta de până la 55 de ani vor primi în mod deosebit vaccinul Astra Zeneca, iar românii trecuți de această vârstă vor fi imunizați cu vaccinul produs de ionTech Pfizer.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top