Connect with us
Patru scenarii pentru școala online și după 8 februarie. Toți elevii trebuie să știe asta

Educatie

Patru scenarii pentru școala online și după 8 februarie. Toți elevii trebuie să știe asta

Există patru scenarii în care elevii din România pot continua școala online și după 8 februarie 2021. Ministrul Educației a vorbit despre această posibilitate și despre condițiile în care unii elevi nu vor putea reveni în bănci, așa cum se dorește. Care sunt cele patru scenarii la care face referire Sorin Cîmpeanu.

Patru scenarii pentru școala online și după 8 februarie

Există patru scenarii în care elevii pot continua școala online și după data de 8 februarie când ar trebui să se redeschidă instituțiile de învățământ. Ministrul Educației a vorbit despre condițiile în care elevii vor fi nevoiți să continue cursurile de acasă. O decizie clară privind redeschiderea școlilor va fi luată marți, 2 februarie 2021. Dacă analiza epidemiologică va arăta că lucrurile merg spre bine, cel mai probabil, copiii se vor întoarce în bănci pe 8 februarie.

Sorin Cîmpeanu a spus care sunt cele patru scenarii în care elevii pot continua școala online și după 8 februarie. Iată care sunt acestea:

1. Dacă elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică vor face în continuare școala online.

2. Dacă elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare, învățământul va fi în continuare online.

3. În cazul în care elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.

4. Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Profesorul stă acasă și se va face predare-învățare online.

Ministrul Educației a ținut să precizeze că decizia redeschiderii unităților de învățământ din România nu va fi luată de către Ministerul Educației, ci de către Ministerul Sănătății, în urma unei analize epidemiologice.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a declarat Ministrul Sorin Cîmpeanu.

Și profesorii pot continua predarea online din 8 februarie

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre situațiile în care profesorii, dar și învățătorii vor continua să predea online după data de 8 februarie. El a spus că în cazul în care un profesor are contraindicații, conducerea școlii este datoare să asigure un program orar prin care orele lui să fie grupate într-o singură zi, în așa fel încât elevii să poată învăța online, de acasă, într-o zi pe săptămână, la disciplina respectivă.

Și învățătorii vor putea să stea acasă, în cazul în care au contraindicații, însă vor trebui să justifice asta printr-o certificare de la medicina muncii.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top