Connect with us
Reguli pentru elevi. Ce trebuie să facă de luni, 8 februarie

Educatie

Reguli pentru elevi. De luni, pot fi testați dacă prezintă simptome de coronavirus

Majoritatea elevilor din țară revin în bănci la data de 8 februarie. După ce au fost făcute mai multe analize, autoritățile au decis că este timpul ca școlile să fie redeschide, după ce, un întreg semestru, elevii au participat la orele online și s-au adaptat cu greu acestui mod de învățare. Pentru ca toți să fie în siguranță, au fost impuse mai multe reguli. Află ce trebuie să facă toți copiii când vor reveni la orele față în față.

Ce reguli trebuie să respecte elevii

De la data de 8 februarie, elevii revin la vechile obiceiuri. Majoritatea copiilor din România vor merge la școală în regim fizic, însă vor trebuie să respecte mai multe reguli de prevenire a răspândirii virusului. Ministerul Educației a stabilit mai multe măsuri de care va trebui să se țină cont de luni, 8 februarie.

În primul rând, orele se vor ține cu ușile deschise. Această măsură a fost adoptată pentru circulația aerului. Mai mult, masca de protecție va fi, în continuare, obligatorie, pentru toți elevii cu vârste de peste 5 ani.

Înainte de intrarea în școală, se va face triajul epidemiologic și toți își vor dezinfecta mâinile. Niciun părinte sau alt însoțitor nu va avea acces în școală, decât în cazuri extreme. Intrarea în școli și grădinițe se va face prin mai multe căi de acces, pentru ca elevii să nu ajungă să se înghesuie. Dacă imobilul are o singură intrare, se va respecta doar distanțarea socială.

De asemenea, clasele vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor timp de minimum 30 minute, 10 minute în timpul pauzelor şi, din nou, la finalul zilei. Cursurile ar putea începe la ore diferite, pentru a fi evitate aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze. În timpul pauzei, elevii vor fi atent supravegheați, pentru ca aceștia să respecte distanțarea fizică și să nu ia contact cu colegii.

Elevii vor fi testați dacă prezintă simptome de coronavirus

Pot exista situații în care elevii se simt rău și pot fi suspecți de coronavirus. În acest sens, vor fi testați rapid cu teste antigen, cu acordul părintelui. După vindecare, elevul trebuie să aducă adeverință de la medicul de familie pentru a se putea reîntoarce la ore.

La apariţia a două cazuri de COVID-19 într-o clasă, activitatea în acea clasă va fi suspendată 14 zile. De asemenea, la două cazuri de infectare la profesori într-o şcoală, este suspendată activitatea în u

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Sorin Cîmpeanu, declarații după prima zi de școală. Ce spune despre închiderea școlilor – Erețetă.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top