Connect with us
14 elevi dintr-un liceul brașovean au fost intoxicat cu vapori toxici emanați de adezivul folosit la lipirea linoleumului.

Știri

Elevi intoxicați cu vapori toxici într-un liceu din Brașov

14 elevi dintr-un liceul brașovean au fost intoxicat cu vapori toxici emanați de adezivul folosit la lipirea linoleumului. Incidentul s-a produs la Colegiul Naţional dr. Ion Meşotă din Braşov. Elevii care au resimțit probleme medicale au fost transportați de urgență la spital.

Elevi intoxicati cu vapori toxici : adezivii pentru linoleum au contaminat aerul

În această perioadă, liceul brașovean suferă modificări la interior, printre care și aplicarea linoleumului. Muncitorii, însă, nu au izolat zona suficient de bine. Astfel, vaporii toxici proveniți de la adezivul folosit la lipirea linoleumului a pătruns în zona sălilor de clasă, fiind inhalat de copii.

Conform spuselor directorului, Ovidiu Cripșa, numeroși copii au manifestat stări de rău încă din cursul zilei de ieri. Marți, 5 copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Brașov, iar în această dimineață, alti 9 au fost spitalizați astăzi. După câteva ore de ținere sub observație, elevii au fost lăsați acasă, ei nefiind în vreun pericol.

Citește și: Incendiu la Facultatea de Chimie din Cluj. Două persoane au ajuns la spital

”Se pare că a fost vorba despre o intoxicaţie cu vaporii de la adezivul folosit la montarea linoleumului. Clasa în care s-au simţit rău elevii era aproape de corpul nou, dar sunt uşi între această clădire şi sală. Noi am aerisit toată noaptea şi în această dimineaţă. Am trecut prin săli şi nu se mai simte nimic.“, a declarat același director, Ovidiu Cripșa.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top