Connect with us
Incendiu la Facultatea de Chimie din Cluj. Două persoane au ajuns la spital

Știri

Incendiu la Facultatea de Chimie din Cluj. Două persoane au ajuns la spital

Un puternic incendiu la Facultatea de Chimie din Cluj a izbucnit în urmă cu câteva momente.

Explozia a fost urmată de un incendiu la un laborator al Facultății de Chimie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB). Doi dintre angajații instituției au fost transportați de urgență la spital după ce au inhalat vapori toxici.

ISU Cluj, prin purtătorul de cuvânt Andrei Biriș, susține că explozia a pornit de la un frigider, iar suflul exploziei a spart geamurile încăperii. Cei doi lucrători prezenți în clădire au fost duși de urgență la spital, după ce ar fi inhalat vapori toxici, scrie Agerpres.

Clujul, tot mai afectat de incendii

În ultimul an, în județul Cluj s-au semnalat tot mai multe incendii. Din cele mai grave pot fi menționate cel din 8 mai și cel din 29 august. Pe 8 mai, pompierii din Cluj Napoca se confruntau cu un incendiu ciudat, existând mai multe focare. Pompierii au folosit atunci mai bine de 300 de tone de apă pentru stingerea incendiului, însă acesta a repornit imediat. Lupta cu flăcările a durat mai bine de 13 ore.

CITEȘTE ȘI: Incendiu în Pitești. Locatarii unui bloc au fost evacuați

Celălalt incendiu, din 29 august, a afectat Pata Rât din Cluj, zonă în care se află o groapă de gunoi. În urma acestui incendiu, poliția a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă. Primarul Clujului, Emil Boc, declara în vară că orașul Cluj Napoca, în zona gropii de gunoi, este deseori ținta unor incendii provocate. Flăcările de la Pata Rât au fost stinse în aproximativ 14 ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top