Știri

Elevii și studenții cu drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie

Elevii și studenții ce au împlinit 18 ani, vor putea circula gratis cu trenul în perioada 8-12 septembrie, din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur, informează CFR Călători. Decizia a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Gratuitatea este valabilă doar la trenurile în regim Regio și InterRegio, la clasa a doua.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 89/2016 privind instituirea cadrului legal pentru facilitarea transportului gratuit pe calea ferată română în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 de către elevii şi studenţii din România a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, pe 6 decembrie.

Astfel toți elevii și studenții care au împlinit 18 ani și studiază într-o altă localitate decât cea în care își au domiciliul, se vor putea duce acasă.

Elevii și studenții care studiază într-o altă localitate, circulă gratis cu trenul

Biletele vor fi eliberate pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs. Se poate folosi și o adeverință care atestă calitatea de elev/student. Este obligatorie procurarea unui bilet dus-întors. Biletele de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj.

Citește și: Sondaj alegeri parlamentare 2016 Avangarde: PSD 43%, PNL 27%

Călătoria de întoarcere se va efectua pe 11 sau 12 decembrie.

„Precizăm că legitimațiile de călătorie eliberate în condițiile OUG 89/2016 nu dau dreptul la modificarea contractului de transport (amânare, anticipare, întreruperea călătoriei). Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați sa se adreseze personalului nostru din stații, să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro sau sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521″, au mai spus reprezentanții companiei feroviare, într-un comunicat emis Agerpres.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More