Connect with us
Emoţionant: Scrisoarea unui copil cu autism către Viorica Dăncilă

Știri

Emoţionant: Scrisoarea unui copil cu autism către Viorica Dăncilă

„Doamnă Viorica, eu sunt Rareș, am 14 ani și sunt diagnosticat cu autism. Aud și văd excepțional ( îți pot confirma părinții mei asta prin actele medicale pe care le au, iar consultațiile nu au fost gratuite in caz că doriți să știți asta)”, aşa îşi începe scrisoarea mama lui Rareş, un copil de 14 de ani care suferă de autism.

Mama băiatului susţine că scuzele sunt de prisos şi că cel mai bine ar fi ca premierul să facă ceva pentru toţi cei care suferă de această afecţiune.

Un alt lucru cerut premierului, după gafa de acum câteva zile, este să ia măsuri reale şi imediate prin care cei care suferă de astfel de tulburări să se poată integra în societate.

„De asemenea vă pot spune că NU știu să mint și nu am făcut niciodată vreun rău cuiva și nici țării mele.

De la 4 ani și jumătate am muncit pe brânci cate 8 ore poate și mai bine pe zi că sa pot sa fiu macar într-o oarecare măsură funcțional.

Viorica Dăncilă a declarat că toţi cei care îşi vorbesc ţara de rău în Parlamentul European sunt autişti

Am beneficiat de mii de ore de terapie suportata de părinții, bunicii mei, și de prietenii lor care i-au ajutat (au redirecționat 20% pentru mine, lucru care nu mai este posibil datorită măsurilor fiscale luate, au redirecționat 2% pe care se pare că va fi mai dificil sa o facă tot datorită măsurilor fiscale luate), iar nici macar O ORĂ nu mi-a fost decontată de statul român.

Scuzele tale nu ajung doamnă Viorica și nu le accept pentru că încă odată, la fel că ceilalți membrii ai partidului din care faci parte, nu ți-ai asumat. Ți-a părut rău că „s-a înțeles așa”. Și scuze ar trebui să îți ceri și de la cei care nu aud și nu văd din cauze medicale pentru că i-ai desconsiderat și pe ei.

O precizare…textul este scris de mine, mama lui Rares, pentru el și în numele lui. Și e un text valabil pentru orice copil cu autism din tara asta și pentru orice părinte care are un copil cu autism”, a scris mama copilului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top