Connect with us
Este OFICIAL! Când va ninge pentru prima oară în București

Știri

Este OFICIAL! Când va ninge pentru prima oară în București

Când va ninge pentru prima oară în acest an la București. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Vremea se va menține destul de caldă pentru această perioadă și miercuri, dar de la finalul acestei săptămâni putem spune că vine iarna.

Pentru miercuri, meteorologii au prognozat 5 grade în Capitală, dar de vineri, temperaturile încep să scadă și sunt anunțate ninsori în zona montană. Nici în București nu este exclus să avem zăpadă în week-endul care va urma.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în extremitatea de sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi ploi slabe şi burniţă, local, în sud şi în est şi pe arii restrânse în centru.

În zonele de munte, iar trecător, în special în partea a doua a intervalului şi în cele de deal, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, dar temporar şi la cote mai reduse, şi în sud şi est. Mai ales dimineaţă, în zonele joase din vestul teritoriului, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru ziua de joi

Vremea va fi închisă în sudul şi în estul ţării, unde local vor cădea precipitaţii, slabe. În restul teritoriului, înnorările vor fi trecătoare, iar precipitaţiile cu totul izolate.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar la munte şi pe arii restrânse în zonele deluroase, ninsori şi lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sudice şi în zona montană înaltă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, cu maxime cuprinse între 3 şi 12 grade şi minime între -3 şi 6 grade.

Citește și România, în pragul unei EPIDEMII. Medicii sunt în stare de ALERTĂ

România este amenințată de o gravă epidemie. Medicii sunt în alertă și asta pentru că sunt descoperite cazuri aproape în fiecare zi iar vaccinul care ne-ar putea proteja de această boală nu se găsește deloc în farmacii.

România s-ar putea confrunta în curând cu o epidemie de varicelă. Peste 100 de cazuri au fost confirmate de medicii de la Institutul Matei Balş din Capitală, numai în ultima săptămână.

Medicii se tem că numărul cazurilor va creşte în următoarele săptămâni, mai ales că vaccinul nu este în schema naţională.

Primele simptome ale varicelei sunt febra, oboseala, apetitul scăzut, durerile de cap şi inflamaţia gâtului. Abia după câteva zile apare erupţia.

Numai în ultimele zile 67 de persoane au venit la Institutul Matei Balş cu astfel de probleme.

”Comparativ cu perioadele similare din anii trecuţi, este un număr clar mai mare în acest an. Încă nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă, dar dacă lucrurile vor evolua în aceeaşi direcţie, este posibil să ne confruntăm cu aşa ceva”, a atras atenția Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului “Matei Balş”.

Adulţii suportă mai greu boala decât copii

În acest moment, la Matei Balş mai sunt internate 16 persoane în secţia de boli infecţioase. Singura metodă de protecţie împotriva varicelei este vaccinul, însă acum serul aproape că nu se mai găseşte în farmaciile din Capitală.

Boala trece de cele mai multe ori în aproximativ o săptămână, însă în anumite cazuri pacienţii pot face complicaţii. Unul dintre copiii internaţi acum la “Matei Balş” a dezvoltat encefalită, o boală care atacă sistemul nervos.

”Toate aceste forme severe pot să evolueze către insuficienţă respiratorie, insuficienţă hepatică, comă şi rarisim şi deces”, a spus Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului “Matei Balş”.

Specialiştii se tem acum de apariţia unei epidemii. Medicii recomandă consultul la medicul de familie, iar dacă simptomele sunt grave, pacienţii pot apela la Urgenţe.

Citește și Cutremur PUTERNIC în Marea Caraibilor. A fost emisă alertă de tsunami VIDEO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top