Connect with us
Eugen Teodorovici și Rovana Plumb, propuși miniștri interimari la Dezvoltare și Transporturi

Știri

Eugen Teodorovici și Rovana Plumb, miniștri interimari la Dezvoltare și Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, astfel încât să fie asigurată continuitatea activităţii în cele două domenii, a anunţat, luni, Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Update: Președintele Klaus Iohannis a acceptat cele două propuneri de interimat. Durata maximă a unui mandat de ministru interimar este de 45 de zile.

Știre inițială

„Am propus desemnarea miniştrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi şi Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiţii.

Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluţii definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcţii”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „Guvernul înţelege pe deplin responsabilităţile guvernării şi cele ce decurg ca urmare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene” şi este „vital” ca la prima reuniune cu Colegiul Comisarilor să participe titularii tuturor portofoliilor din Executiv.

„Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul şedinţelor de Guvern, cât şi în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor şi asigurarea continuităţii activităţii.

Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămână la Bucureşti, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor”, se subliniază în comunicat.

De asemenea, se menţionează că Guvernul aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, „aşa cum prevede Constituţia României şi cum precizează deciziile Curţii Constituţionale”.

Iohannis a refuzat de 2 ori propunerile PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Klaus Iohannis respinge din nou propunerile PSD de miniștri. Ce anunță șeful statului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top