Connect with us
EUROVISION 2016 SEMIFINALA 2. Cele 10 tari calificate sunt...

Știri

EUROVISION 2016 SEMIFINALA 2. Cele 10 tari calificate sunt…

EUROVISION 2016 SEMIFINALA 2. HUFF.ro iti prezinta lista celor 10 tari calificate in urma televotingului in aceasta tara. Reamintim ca marea finala Eurovision are loc pe 14 mai 2016.

TARILE CALIFICATE SUNT:
eurovision 2016

VEZI AICI CE TARI S-AU CALIFICAT MARTI, 10 MAI, IN PRIMA SEMIFINALA

Tarile care au cantat in semifinala 2:

LETONIA – CALIFICATA
POLONIA – CALIFICATA

ELVETIA
ISRAEL – CALIFICATA
BELARUS
SERBIA – CALIFICATA
IRLANDA
MACEDONIA
LITUANIA – CALIFICATA
AUSTRALIA – CALIFICATA

SLOVENIA
BULGARIA – CALIFICATA
DANEMARCA
UCRAINA – CALIFICATA
NORVEGIA
GEORGIA – CALIFICATA
ALBANIA
BELGIA – CALIFICATA

14 date curioase despre Eurovision

ARMENIA, POSIBIL DESCALIFICATA

Eurovision 2016 devine editia cu cele mai multe scandaluri din istorie. Dupa ce Romania a fost descalificata pentru ca nu si-a achitat datoriile la EBU, o alta tara ar putea fi descalificata chiar daca a strans suficiente puncte pentru a fi prezenta pe scena din marea finala.

De data aceasta nu e vorba de datorii uriase de zeci de milioane de ori ci de un gest pe care reprezentata Armeniei, Iveta Mukuchyan, l-a facut in camera verde. Aceasta a fluturat steagul regiunii Nagorno-Karabah, o zona macinata de conflicte care creeaza tensiuni de fiecare data cand ajunge pe masa dezbaterilor diplomatilor europeni.

Din punct de vedere oficial, bucata de pamant Nagorno-Karabah apartine Azerbaidjanului, tara care investeste zeci de milioane de euro in concursul Eurovision. Azerii au declarat ca sunt consternati de gestul facut de armeanca. Intre Armenia si Azerbaidjan s-au purtat ani de razboi pentru bucata de pamant, care, in cele din urma, a fost castigata oficial de azeri.

Organizatorii Eurovision 2016 au declarat ca se gandesc la sanctionarea Armeniei prin amenda sau depunctare in marea finala. Daca Iveta nu se potoleste in seara de 14 mai si continua cu astfel de gestui sfidatoare pentru azeri, ar putea fi chiar descalificata din competitie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top