CITEȘTE ȘI: EVENIMENTELE ZILEI DE 12 IULIE
La 13 iulie 1878, după luni de consultări în cadrul Congresului marilor puteri este semnat Tratatul de pace de la Berlin care prevedea printre altele și recunoașterea independenței României.
Congresul de pace s-a desfăşurat la Berlin pentru că în acea epocă Germania eRA principala putere europeană. Cele şapte mari puteri europene participante au fost: Germania, Regatul Unit, Austro-Ungaria, Franţa, Imperiul Otoman, Italia şi Imperiul Rus, iar cel care a dat dovadă de abilitate diplomatică deosebită şi care a influenţat decisiv luarea hotărîrilor a fost cancelarul german Otto von Bismarck.
Confrom prevederilor Tratatului de la Berlin, România devenea un stat suveran, egal în drepturi cu celelalte state independente. Ca stat care se bucura de independenţă deplină, România putea să-şi înfăptuiască nestingherită politica externă şi internă. În tratat erau recunoscute României: Dobrogea, Delta Dunării şi Insula Şerpilor.
Astfel se creau condiţiile pentru desăvîrşirea unităţii naţionale de stat prin unirea celorlalte teritorii româneşti aflate sub dominaţie străină: Transilvania, şi fragmentele Moldovei (Bucovina şi Basarabia ţaristă).
Nașteri importante în data de 13 iulie:
La data de 13 iulie 100 î.Hr. s-a născut Iulius Cezar, general roman, om de stat, consul și autor notabil de proză latină.
La data de 13 iulie 1901 s-a născut Nicolae Secăreanu, cântăreț român de operă.
Decese importante în data de 13 iulie:
La data de 13 iulie 1932 a încetat din viață Dimitrie Paciurea, sculptor român.
La data de 13 iulie 1966 a încetat din viață Prințesa Beatrice de Saxa-Coburg-Gotha, sora reginei Maria a României.
Sursa foto: ro.wikipedia.org
Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:13:49+02:00 19:13
Acest site foloseste cookies.
Read More