Connect with us
2 septembrie-01092015

Știri

Evenimentele zilei de 2 septembrie

In data de 2 septembrie 1945  s-a semnat actul privind capitularea neconditionata a Japoniei, fapt ce a reprezentat sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Actul capitulării Japoniei este înțelegerea scrisă prin care era stabilit armistițiul care punea capăt Războiului din Pacific și celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Armistițiul a fost semnat de reprezentanții Imperiului Japonez pe de-o parte și cei ai Aliaților: Statele Unite ale Americii, Republica China, Regatul Unit, Uniunea Sovietică, Australia, Dominionul Canadei, Guvernul provizoriu al Republicii Franceze, Olanda și Noua Zeelandă la bordul vasului de linie american „USS Missouri”, ancorat în Golful Tokyo pe 2 septembrie 1945.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 1 SEPTEMBRIE

Vasul a avut un rol important în luptele din Pacific, iar preşedintele de atunci al Statelor Unite ale Americii (S.U.A.), Harry Truman, l-a preferat ca loc de desfăşurare a ceremoniei şi pentru faptul că purta numele statului în care s-a născut. Trebuie menţionat faptul că ziua de 2 septembrie 1945 este uneori denumită impropriu – „Ziua victoriei asupra Japoniei”, deși acest termen este folosit de obicei pentru a denumi dată în care Împăratul Hirohito al Japoniei a acceptat termenii Declarației de la Potsdam şi anume 15 august 1945.

Nasteri importante in data de 2 septembrie:

In data de 2 septembrie 1964 s-a nascut Keanu Reeves, actor american.

Decese importante in data de 2 septembrie:

In data de 2 septembrie 1964 s-a stins din viata Alvin York, cel mai decorat soldat al Primului Război Mondial.

Sursa foto: perceptii-muzicale.blogspot.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top