Connect with us
24 iulie-23072015

Știri

Evenimentele zilei de 24 iulie

La data de 24 iulie 1911 au fost redescoperite ruinele orasului Machu Picchu de catre arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locuri stravechi din lume.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 23 IULIE

Invizibil de dedesubt si complet limitat natural, inconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrani populatia, si irigat de izvoare naturale, Machu Picchu a fost descoperit la data de 24 iulie 1911 si pare sa fi fost folosit de incasi ca un oras ceremonial secret.

La 610 metri deasupra de galagiosul rau Urubamba, norul infasoara ruinele palatelor, bailor, templelor, hambarelor si celor 150 de case, toate intr-o remarcabila stare de conservare. Aceste structuri, sapate in granitul din varful muntelui sunt minuni atat arhitecturale cat si estetice. Multe dintre caramizi cantarind 50 de tone sau chiar mai mult, sunt atat de precis sculptate si unite cu atata exactitate, incat imbinarile fara mortar nu permit nici macar unei lame de cutit sa intre printre ele.

In prezent, se stiu putine lucruri despre utilizarile sociale sau religioase ale orasului din vremurile incasilor. Scheletele a 10 femei si ale unui barbat duc la presupunerea ca acest sit ar fi putut fi un sanctuar pentru pregatirea preoteselor sau a mireselor nobilimii incase. Oricum, examinarea ulterioara a oaselor a dezvaluit un numar egal de oase masculine, ceea ce indica faptul ca Machu Picchu nu era exclusiv un templu pentru femei.

Nasteri importante in data de 24 iulie:

In data de 24 iulie 1802 s-a nascut Alexandre Dumas (tatal), scriitor francez.

In data de 24 iulie 1970 s-a nascut Jennifer Lopez, actrita si cantareata americana.

Decese importante in data de 24 iulie:

In data de 24 iulie 1977 s-a stins din viata Emil Botta, poet, prozator si actor roman de teatru si film.

Sursa foto: famouswonders.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top